spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăTragedie rutieră trasă la indigo

Tragedie rutieră trasă la indigo

Două adolescente au fost rănite în urma unui grav accident aproape tras la indigo după unul în care un bărbat şi-a pierdut viaţa, în aceeaşi localitate. Evenimentul rutier a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localitatea Mileanca, din judeţul Botoşani. Cele două adolescente, în vârstă de 15 şi 17 ani, se aflau într-o Skoda condusă de un tânăr de 23 de ani şi se îndreptau spre Drăguşeni. La un moment dat însă, într-o curbă la dreapta, şoferul A.C., din Bozieni, a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal un mal de pământ de pe marginea drumului.

Maşina a fost distrusă aproape în totalitate în partea frontală, iar cele două tinere au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati”. Pentru că starea uneia dintre ele se deteriora, a fost trimis în întâmpinare echipajul cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care a reuşit stabilizarea fetei şi a transportat-o la Secţia de Pediatrie.

„Este vorba de o pacientă de 15 ani, ce prezenta o contuzie cerebrală uşoară şi comă uşoară. A fost investigată imagistic, fiind ulterior internată pentru supraveghere medicală de specialitate”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoşani.

Tânărul aflat la volan va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Viaţă pierdută din cauza vitezei

În urmă cu exact două săptămâni, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în aceeaşi zonă a avut loc un accident soldat cu decesul unui tânăr în vârstă de 26 de ani. Atunci, un bărbat de 24 de ani din comuna Mileanca, care circula pe drumul ce leagă Mileanca de Scutari, nu a adaptat viteza la condiţiile meteo, iar într-o curbă a pătruns pe contrasens, s-a izbit în malul unui şanţ, după care s-a răsturnat.

În urma accidentului, un pasager din autoturism a decedat. Şoferul a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma recoltării probelor biologice s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,70 g/l alcool pur în sânge, ulterior acesta fiind reţinut pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

Tragedii produse de tineri

Potrivit statisticilor, mai mult de jumătate dintre accidentele rutiere grave sunt produse de şoferi cu vârste sub 30 de ani. O serie dintre cele mai grave a avut loc în urmă cu patru luni, când în decurs de doar trei zile au avut loc opt accidente rutiere grave, soldate cu 21 de victime, din care patru trimise la Iaşi, iar 13 maşini au fost avariate.

În urmă cu câteva săptămâni, un autoturism a ajuns cu roţile în sus pe un drum naţional din judeţ. Accidentul a avut loc pe drumul care leagă Dorohoiul de Darabani, în dreptul localităţii Hudeşti. Maşina, în care se aflau mai mulţi tineri cu vârste între 19 şi 24 de ani, s-a răsturnat pe carosabil, ajungând pe cupolă, după ce şoferul a pierdut controlul direcţiei din cauza vitezei cu care circula.

Mare parte dintre recordurile de viteză de pe străzile judeţului aparţin tot unor tineri. Astfel, un tânăr de 23 de ani a fost filmat de poliţiştii rutieri, pe raza localităţii Ungureni, pe drumul naţional care leagă Botoşaniul de Săveni, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 120 km/h pe un sector de drum cu limitare la 50km/h.

Cu o viteză de 117 km/h a fost depistat un alt conducător auto în vârstă de 21 de ani, din judeţul Botoşani, care gonea cu maşina prin satul Sauceniţa (Văculeşti), pe drumul naţional care duce spre Dorohoi. Un alt tânăr în vârstă de 23 de ani, din Botoşani, a fost depistat de poliţişti, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 111 km/h, pe drumul naţional care străbate satul Victoria, din comuna Stăuceni.

 

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...