Copii lăsaţi orfani de mama alcoolică

Zi de zi alcoolul creează tot mai multe drame în familiile botoşănenilor, tot mai multe persoane fiind răpuse de această patimă la vârste tinere. Cel mai recent caz de acest fel este însă unul de-a dreptul şocant. Astfel, o femeie în vârstă de 39 de ani, mamă a patru copii, a băut până a decedat, totul sub privirile neputincioase ale minorilor şi soţului ei.

Totul s-a întâmplat duminică după-amiază, în casa în care cei doi soţi locuiau împreună cu copiii, în satul Rădeni, din Flămânzi. Descoperirea macabră a fost făcută chiar de soţul femeii, care a realizat, într-un târziu, că ceva nu era în regulă cu femeia.

Potrivit bărbatului, aceasta obişnuia să consume cantităţi impresionante de băuturi alcoolice, de multe ori aceasta bând până ajungea într-o stare aproape de comă, când dormea nemişcată ore în şir, abia respirând. Soţul ei a crezut că aşa s-a întâmplat şi duminică, atunci când femeia a început să bea încă de la primele ore ale dimineţii, după care s-a pus în pat, ca de obicei. Cu toţii erau în casă, iar doi dintre copii au stat chiar lângă femeie, pe pat. La un moment dat, bărbatul a vrut să o trezească, însă a observat că femeia nu reacţiona la niciun stimul.

Speriat, acesta a sunat la 112, iar la faţa locului a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA). Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut decât să constate decesul.

„Având în vedere vârsta tânără a femeii, a fost anunţată şi Poliţia, care a ajuns în scurt timp la faţa locului”, a precizat un asistent din cadrul SJA.

Anchetă demarată de poliţişti

 

Corpul tinerei a fost luat de medicii legişti, care urmează să stabilească cu exactitate care au fost cauzele decesului. „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. S-a dispus efectuarea unei autopsii, urmând ca în funcţie de concluziile medico-legale să se dispună măsurile procedurale”, a precizat inspectorul Maria Carp, din cadrul IPJ Botoşani.

Ceea ce este şi mai şocant este faptul că soţul femeii le-a spus cadrelor medicale că soţia ar fi putut fi însărcinată cu un al cincilea copil, acest lucru urmând de asemenea să fie stabilit de către medicii legişti.

 

Tragedii trase la indigo din cauza băuturii

 

Acest caz vine după ce, anul trecut, o fetiţă în vârstă de trei ani, din Agafton, a rămas a nimănui şi a fost preluată de cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Micuţa trăia doar cu mama, căzută în patima băuturii, iar pe 10 septembrie 2017 femeia a decedat în casă. Când una dintre vecine le-a trecut pragul, a găsit-o pe micuţă lângă trupul neînsufleţit al mamei.

Un alt caz cutremurător a avut loc în urmă cu câţiva ani în localitatea Racovăţ. Atunci, un bebeluş de 10 luni a fost luat cu forţa din familie şi dat în grija unui asistent maternal. Asistenţii sociali ai Primăriei Pomârla au spus că micuţul era hrănit doar atunci când mama, bunicii sau străbunicii îşi reveneau din băutură şi-şi aduceau aminte de el, iar alocaţia copilului era consumată pe spirt medicinal.

Numărul celor care depind de băutură a crescut îngrijorător în ultimii ani, viciul acesta ducând la degradarea fizică şi psihică a celor care consumă în mod excesiv licorile euforizante. Lipsa de educaţie face ca acest viciu să acapareze tot mai multe persoane, chiar şi de la vârste fragede, din adolescenţă.

 

 

Deja ai votat!