spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăPrima PaginăMonstru în familie aruncat după gratii

Monstru în familie aruncat după gratii

Un nou caz şocant a ajuns în atenţia autorităţilor din judeţ, după ce o familie întreagă ar fi fost terorizată de cel care ar fi trebuit să le fie soţ şi tată. Agresaţi emoţional, dar şi fizic, cei din jurul lui nu au mai rezistat şi au dat totul pe faţă. În urma unei anchete maraton, botoşăneanul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar la final poliţiştii au cerut arestarea lui preventivă.

Motivul – bărbatul şi-ar fi abuzat sexual una dintre fiice. Când au văzut mărturiile de la dosar, magistraţii Judecătoriei Botoşani nu au mai stat pe gânduri şi l-au trimis pe bărbat în spatele gratiilor pentru 30 de zile. În plus, cei abuzaţi – o femeie şi patru copii – au ajuns în atenţia celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care au dispus la rândul lor mai multe măsuri.

„Este un caz cu totul ieşit din comun, însă, având în vedere implicaţiile precum şi riscul de revictimizare a celor din familie, suntem nevoiţi să păstrăm confidenţialitatea tuturor informaţiilor”, a spus Alexandru Colbu, director executiv adjunct în cadrul DGASPC Botoşani.

Măsuri luate de autorităţi

 

Grozăviile au ieşit la iveală pe 12 octombrie, însă ultima fapta s-ar fi petrecut cu trei zile înaintea sesizării autorităţilor, mai exact pe 9 octombrie. Intraţi pe fir, poliţiştii au descoperit că la mijloc ar fi vorba de un caz de violenţă în familie cu urmări dintre cele mai grave, la unele scene asistând inclusiv copiii. Astfel, sâmbătă după-amiază, M.P. a fost reţinut pentru 24 de ore, iar duminică a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ).

„Ce putem să vă spunem la această dată este că cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de agresiune sexuală. Deocamdată, având în vedere că victima este minoră, nu putem oferi alte informaţii”, a precizat Alexandra Hriţcu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Concomitent, cei de la DGASPC au dispus luarea unor măsuri de protecţie atât în cazul soţiei cât şi a copiilor, cei mici urmând să fie evaluaţi şi consiliaţi de specialiştii instituţiei. „Primul pas a fost să-i scoatem din acel mediu abuziv. Asta pentru că arestul preventiv poate fi o măsură temporară”, a adăugat Alexandru Colbu.

Întâmplări similare încheiate în închisoare

 

Grozăvia vine la circa o lună şi jumătate de la un alt caz uluitor.  Astfel, la începutul lunii septembrie, o fată în vârstă de 15 ani ar fi fost violată de un profesor în vârstă de 49 de ani, de la Liceul cu Program Sportiv, care a fost şi el arestat preventiv.

În urmă cu patru ani, un bărbat din comuna Truşeşti, care şi-a molestat fiica în vârstă de 14 ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Agresiunile au avut loc în timp ce soţia lipsea de la domiciliu. De altfel, ancheta avea să arate că femeia fugise de câteva ori de acasă, din cauza bătăilor încasate.

În iulie 2017, un alt bărbat din satul Cătămărăşti Deal a fost condamnat la nouă ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru viol şi tentativă de viol, după ce a abuzat sexual de trei fete.

Un alt caz şocant a fost înregistrat în urmă cu aproape 10 ani în comuna Vorona, acolo unde un bărbat şi-a abuzat sexual fiicele timp de mai mulţi ani. Trimis în judecată pentru viol şi incest, individul a fost condamnat în final la opt ani de detenţie. Deşi grozăvia a ieşit la iveală pe 20 august 2008, anchetatorii nu au mediatizat cazul, dorind să protejeze victimele. Din acelaşi motiv, nici în acest articol nu a fost menţionat numele întreg al bărbatului şi nici cele ale copiilor.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.9 ° C
8.9 °
6.6 °
89 %
1.6kmh
53 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...