vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăElev gâtuit până s-a scăpat pe el (video)

Elev gâtuit până s-a scăpat pe el (video)

Un învăţător lăsat să predea în continuare după ce a bătut o elevă a recidivat, cadrul didactic fiind acuzat acum că a strâns de gât un copil până când acesta s-a scăpat pe el. Întâmplarea de neimaginat ar fi avut loc joi dimineaţă, la Şcoala din Viişoara, şi a ieşit la iveală atunci când mama copilului, elev în clasa I, a mers la şcoală pentru a-l lua pe băiat. În momentul în care a intrat în clasă, însă, femeia şi-a văzut copilul înlăcrimat. „L-am întrebat ce a păţit, dar domnul învăţător nu l-a lăsat să răspundă, spunându-i că a fost obraznic. Copilul nu a mai spus nimic, dar avea lacrimi în ochi. Apoi l-am scos din clasă şi primul lucru pe care mi l-a spus a fost «Mami, tu ştii că eu nu mai aveam aer, atât de tare m-a strâns de gât». M-am uitat la el, avea urme pe gât, şi se umflase unde a fost strâns”, a spus Victoria Teioşanu, mama copilului.

Băieţelul a povestit că a fost scos pe holul şcolii pentru a-şi face temele, drept pedeapsă. Totul s-a petrecut după ce copilul ar fi udat cu apă mai mulţi elevi. „Domnul învăţător ne-a spus că băiatul a fost obraznic şi că a udat cu apă mai mulţi colegi. Înţeleg, a făcut asta, a fost obraznic, pedepseşte-l, dar nu îl strângi de gât”, a spus Cristian Teioşanu, tatăl copilului.

 

Dosar penal deschis de poliţişti

 

Imediat după ce au aflat despre incident, părinţii copilului au sunat la 112, depunând o plângere în acest sens. „Pentru fapta constatată, poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani au declanşat o anchetă pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, fiind deschis un dosar penal în acest sens”, a precizat Alexandra Dascălu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Comisie de disciplină constituită în şcoală

 

După incident, învăţătorul Dinu Midoschi a fost internat pe secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean. Acesta neagă acuzaţiile care îi sunt aduse. „Şcolăreşte l-am dat afară din clasă”, a spus acesta.

Cazul a intrat ieri şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). Gabriel Hârtie, inspector general, a declarat că şcoala s-a autosesizat în privinţa incidentului şi s-a constituit o comisie disciplinară care anchetează cazul.

Având în vedere că învăţătorul Dinu Midoschi nu este la prima abatere de acest gen, sancţiunea ar putea merge până la desfacerea contractului de muncă. „Comisia disciplinară va prezenta un raport către Consiliul de Administraţie, care va decide sancţiuni în funcţie de ceea ce se va constata. Este acelaşi domn învăţător care anul trecut a mai primit o sancţiune din partea Consiliului de Administraţie, tot vizavi de un astfel de incident, cu o fetiţă. Din păcate, domnul învăţător nu a înţeles mesajul Consiliului de administraţie de atunci şi probabil acum sancţiunea va fi mai drastică”, a precizat şeful IŞJ.

Cazul a intrat şi în atenţia Protecţiei Copilului, care va demara o anchetă.

Sancţiune scrisă primită după un incident similar

 

Acelaşi învăţător, care în trecut a deţinut funcţia de director de şcoală şi mai are doi ani până la pensie, a fost acuzat anul trecut că a lovit o elevă de nouă ani, însă a fost sancţionat cu o observaţie scrisă. Atunci, o mamă l-a reclamat pe învăţătorul Dinu Midoschi că i-a lovit fetiţa, elevă în clasa a II-a. Revoltată, femeia s-a adresat conducerii şcolii, primăriei şi Protecţiei Copilului.

Atunci au ajuns la Viişoara şi specialişti din cadrul Complexului de servicii comunitare, care au stabilit că fetiţa nu este marcată de un abuz fizic, ci de starea tensionată existentă între adulţi. În mod surprinzător, specialiştii au apreciat că fetiţa ar trebui transferată la altă clasă şi i-au recomandat ore de consiliere psihologică.

„Îi era frică să mai intre în clasă. Eu trimit copilul la şcoală să înveţe, nu să fie bătut”, a povestit mama fetiţei.

 

Acuzaţii aduse şi soţiei învăţătorului

 

Nici soţia învăţătorului nu are o reputaţie prea bună la aceeaşi unitate de învăţământ, o femeie acuzând-o că i-a dezbrăcat nepoţica în urma unui incident. „Nepoţica mea a fost trimisă la baie singură, neînsoţită, şi cineva i-a trântit o uşă peste picior. Când am reclamat lucrul acesta şi că doamna educatoare nu a avut grijă de ea, a dezbrăcat-o pe fetiţă la fundul gol în faţa clasei”, a spus Teofilia Olariu, unul din părinţii nemulţumiţi de cei doi educatori.

 

 

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

Botoșani
nori împrăștiați
5.3 ° C
6.6 °
5 °
67 %
4.5kmh
36 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
10 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...