spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăPrima PaginăUnchi prins când îşi viola nepotul

Unchi prins când îşi viola nepotul

Caz şocant în Darabani, unde un bărbat în vârstă de în vârstă de 64 de ani, a fost arestat preventiv vineri seară, după ce ar fi încercat să-şi abuzeze sexual un nepot. Faptele s-ar fi petrecut joi, pe 18 octombrie, când bărbatul, M.D., a profitat că a rămas singur cu nepotul său în vârstă de numai opt ani şi a încercat să întreţină un raport sexual cu el. Doar că individul nu a mai apucat să-şi ducă la bun sfârşit intenţiile întrucât la scurt timp şi-a făcut apariţia şi tatăl copilului, care a intervenit imediat.

În urma denunţului, M.D. a fost ridicat imediat de poliţiştii oraşului Darabani, care l-au reţinut pentru 24 de ore în vederea continuării cercetărilor. Totodată, a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), iar urma cercetărilor preliminare procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani au sesizat instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă, solicitare admisă de magistraţi. Prin urmare, M.D. a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

„Având în vedere vârsta victimei şi stadiul cercetărilor, nu putem oferi informaţii în legătură cu acest caz. Ce putem spune este doar că cercetările continuă faţă de cel în cauză sub aspectul comiterii infracţiunii de viol”, a declarat pentru „Monitorul” Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Caz similar în municipiu

 

Cele întâmplate la Darabani vin după un alt caz înregistrat în Botoşani în urmă cu aproape o săptămână, când un botoşănean în vârstă de aproape 40 de ani, M.P,  a fost arestat preventiv pe motiv că şi-ar fi agresat sexual una dintre fiice.

Grozăviile au ieşit la iveală pe 12 octombrie, însă ultima fapta s-ar fi petrecut cu trei zile înaintea sesizării autorităţilor. Intraţi pe fir, poliţiştii au deschis o anchetă penală bărbatul fiind reţinut şi ulterior arestat sub aspectul comiterii infracţiunii de agresiune sexuală.

Membrii familie au fost preluaţi de DGASPC, care, cei patru copii urmând să fie evaluaţi şi consiliaţi de specialiştii instituţiei.

 

Agresiuni pedepsite cu închisoare

 

Agresiunile sexuale asupra copiilor par să fie însă fără sfârşit. Aproape în fiecare an autorităţile au de a face cu noi cazuri, victimele având vârste din ce în ce mai fragede. Grav este că multe dintre acestea se petrec în familie, iar în unele situaţii faptele sunt trecute cu vederea chiar de părinţi. Anul trecut, un adolescent în vârstă de 17 ani, din Flămânzi, a fost arestat preventiv şi ulterior condamnat după ce şi-a violat sora în vârstă de 11 ani.

În urmă cu patru ani, un bărbat din comuna Truşeşti, care şi-a molestat fiica în vârstă de 14 ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Agresiunile au avut loc în timp ce soţia lipsea de la domiciliu. De altfel, ancheta avea să arate că femeia fugise de câteva ori de acasă, din cauza bătăilor încasate.

În iulie 2017, un alt bărbat din satul Cătămărăşti Deal a fost condamnat la nouă ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru viol şi tentativă de viol, după ce a abuzat sexual de trei fete.

În august 2014, o altă fetiţă în vârstă de 8 ani, din comuna Coşula, a devenit jucărie sexuală pentru un bărbat în vârstă de 59 de ani. Un an de zile a fost abuzată fetiţa, până ce sătenii au făcut o sesizare la poliţie. Ancheta avea să confirme faptul că totul s-ar fi întâmplat cu acordul mamei şi al unei mătuşi, care primeau mâncare în schimbul partidelor de sex. Anul trecut, toţi cei implicaţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Un alt caz şocant a fost înregistrat în urmă cu aproape 10 ani în comuna Vorona, acolo unde un bărbat şi-a abuzat sexual fiicele timp de mai mulţi ani. Trimis în judecată pentru viol şi incest, individul a fost condamnat în final la opt ani de detenţie.

Atât poliţiştii cât şi psihologii spun că la mijloc ar fi vorba de o lipsă de educaţie, dar şi de abrutizarea unor persoane pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice. Pe de altă parte, medicii spun că în judeţ se manifestă un alt fenomen, mulţi copii începându-şi viaţa sexuală de la vârste destul de fragede. Astfel, peste 100 de minore din judeţ au devenit mame la 14 ani. Cazul lor a atras atenţia tuturor asociaţiilor de profil din ţară, care apreciază că trăim într-o societate tot mai dominată de sex.

 

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15 °
10.5 °
59 %
3.6kmh
97 %
mar
14 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...