vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăPoliţist salvat de propria maşină (video)

Poliţist salvat de propria maşină (video)

Un poliţist de frontieră botoşănean a ajuns în spital cu politraumatisme, în urma unui accident rutier în care a fost implicat ieri dimineaţă. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, circula la volanul unui Mitsubishi când, la un moment dat, pe raza localităţii Victoria, comuna Stăuceni, a pierdut controlul asupra maşinii, după ce ar fi aţipit la volan, şi s-a izbit violent într-un cap de pod. În urma impactului, autovehiculul s-a răsturnat pe cupolă, fiind distrus în totalitate. Maşina era atât de avariată, încât bărbatul rănit a rămas prins în mormanul de fiare contorsionate.

La locul accidentului au ajuns cadre medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi două echipaje de la Descarcerare, care l-au extras pe bărbat după ce au tăiat una dintre portiere şi l-au transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor.

„Pacientul prezenta traumatism cranian acut, traumatism facial, traumatism de torace, însă era stabil hemodinamic şi în afara oricărui pericol. A fost transportat pentru investigaţii suplimentare”, a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul SJA Botoşani.

De altfel, echipele de salvatori au afirmat că în cazul în care bărbatul nu ar fi fost într-un autovehicul de teren, la un astfel de impact ar fi avut şanse mici de supravieţuire.

Evenimentul rutier va fi cercetat şi de inspectorii de muncă, deoarece poliţistul se întorcea de la serviciu, fiind angajat al Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari.

 

Cazuri trase la indigo

 

Viteza şi oboseala au fost cauzele mai multor accidente grave produse în ultimii ani. Cel mai recent a avut loc la începutul lunii iulie, în localitatea Silişcani, din comuna Gorbăneşti. Cu aproximativ 100 de metri înainte de a ajunge acasă, un bărbat care se întorcea de la muncă din străinătate a adormit şi maşina pe care o conducea a ieşit de pe carosabil, după care a lovit un stâlp din beton care susţine reţeaua de electricitate şi a ricoşat în şanţ. Din fericire, tânărul a scăpat nevătămat.

Un alt accident grav din cauza oboselii a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie 2017, la Hudum. Un tânăr botoşănean, marinar în Singapore, venit urgent acasă după ce soţia a născut prematur într-un spital din Suceava, a adormit la volan în timp ce se întorcea de la aceasta. Extenuat după două zile petrecute pe drum, bărbatul a aţipit pentru câteva secunde, iar maşina lui a ajuns pe contrasens şi a izbit frontal o camionetă. În urma impactului, fetiţa lui, de cinci ani, a suferit răni grave, ajungând la spital.

Tot anul trecut, însă în octombrie, un alt bărbat a adormit la volan, provocând un accident la ieşirea din municipiul Suceava, pe drumul spre Botoşani. Renault-ul său a intrat pe contrasens, într-o curbă la dreapta, lovind frontal o autoutilitară ce venea din faţă. În urma impactului, autoturismul din Botoşani a rămas suspendat pe unul dintre parapeţii de pe marginea drumului, iar trei persoane au fost rănite.

Poliţiştii spun că pentru a evita astfel de incidente la volan, şoferii nu ar trebuie să plece obosiţi la drum şi, la fiecare trei-patru ore de condus, să facă o pauză.

 

Numărul accidentelor scade în statistici

 

Statisticile poliţiştilor rutieri arată că, în primele zece luni din acest an, au avut loc 103 accidente, cu 18 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat 85 astfel de evenimente. „Şi numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa este mai mic cu unu faţă de anul trecut, când am înregistrat 19 victime. Şi numărul persoanelor rănite grav – 92 – este mai mic cu 26 faţă de cifra înregistrată în perioada similară a anului trecut. Vom vedea la sfârşitul anului. Dacă situaţia se menţine, va fi al doilea an consecutiv în care vom înregistra scăderi la toţi indicatorii accidentelor grave”, a spus Ionuţ Apostol, subcomisar la Serviciul Rutier Botoşani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...