20 − sixteen =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Drapelul României la Centenarul Marii Uniri va flutura la 14.000 de kilometri distanţă graţie unui botoşănean. Iulian Rotariu, subofiţerul din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a plecat sâmbătă spre Argentina pentru a participa la ultramaratonul „The Last Desert”, care se va desfăşura în Antarctica, în perioada 23 noiembrie – 3 decembrie 2018. Plecarea a avut loc din Bucureşti, cu o cursă aeriană.

Potrivit inspectorului şef al ISU Botoşani, colonel Cristian Amarandei, Iulian Rotariu a fost susţinut pentru a participa la această cursă atât de Asociaţia Sportivă a Pompierilor din România cât şi de Fundaţia pentru SMURD, care au suportat costurile de înscriere şi participare care s-au ridicat la aproximativ 20.000 de dolari.

„Este o mândrie pentru noi şi onoare pentru ISU, dar şi pentru pompierii din Botoşani să fim reprezentaţi la nivel mondial de colegul nostru Iulian Rotariu, mai ales că această competiţie se va desfăşura în preajma Zilei Naţionale a României, când vom sărbători Centenarul Marii Uniri”, a declarat colonelul Amarandei.

Competiţia din Antarctica este inclusă în „The 4 Deserts Race Series”, care mai cuprinde ultramaratoanele Gobi March (China), Sahara Race (Namibia), Atacama Crossing (Chile), la care pompierul botoşănean a participat. Iulian Rotariu este văzut ca unul dintre favoriţi, el clasându-se de două ori pe locul IV şi o dată pe locul VI la celelalte trei ultramaratoane.

Botoşăneanul va concura cu numărul 39, în cursă fiind înscrişi doar 51 de sportivi.

 

Cursă în scop umanitar

 

La start va mai fi prezent un alt român, Andrei Gligor, în vârstă de 41 de ani. Ca şi în celelalte curse, Iulian Rotariu va alerga în scop umanitar, pentru a promova activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani. Dacă va termina cursa, Iulian Rotariu ar putea intra în clubul select „4 Deserts” în care sunt incluşi numai sportivii care au dus la bun sfârşit cele mai dure patru ultramaratoane din lume – Gobi March, Atacama Crossing, Sahara Race şi The Last Deserts, el fiind primul român care aspiră la acest titlu.

 

 

 

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 3,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...