spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăPrima PaginăMamă moartă inexplicabil după naştere

Mamă moartă inexplicabil după naştere

Familia unei botoşănence plecată la muncă în Italia este în stare de şoc după ce femeia a murit. Povestea botoşănencei a fost expusă într-un ziar al diasporei din Italia şi este una cumplită. Mihaelei Cioacă, în vârstă de 40 de ani, originară din judeţul Botoşani, s-a stins într-un spital din sudul Italiei la numai câteva ore după ce a adus pe lume o fetiţă, pe Alessia. Fără să se ştie bolnavă de ceva anume, fără să fi suferit vreodată de vreo patologie, tânăra mamă a decedat în dimineaţa zilei de luni, la spitalul din Vittoria, provincia Ragusa (Sicilia) după ce a născut o fetiţă perfect sănătoasă.

Cum şi de ce a murit Mihaela, ce s-a întâmplat în cele aproximativ 10-11 ore care au trecut din momentul naşterii copilului şi până la decesul mamei, încă nu se ştie cu exactitate.

Ion, soţul româncei, muncitor agricol la Vittoria, a declarat că nimeni de la spital nu i-a transmis care a fost cauza exactă a decesului soţiei sale.  „Mihaela pe perioada sarcinii nu a lucrat deloc, eu lucrez în sere, iar ea mai venea la lucru, câte o oră, două, doar aşa, când se plictisea acasă. Aveam şi cealaltă fetiţă de care trebuia să se ocupe, aşa că stătea mai tot timpul acasă. Pe 28 noiembrie era termenul să nască, dar alaltăseară când m-am întors de la muncă, am mâncat împreună, am vorbit, iar seara, Mihaela a început să se simtă un pic rău, să aibă dureri de naştere. La ora 21:40 am ajuns cu salvarea la spitalul din Vittoria, iar la ora 23:00 Mihaela deja a născut. Eu am aşteptat afară, nu m-au lăsat să intru, dar înăuntru cu ea a stat prietena noastră care urmează să îmi boteze fetiţa. Ea mi-a spus că Mihaela s-a dat jos din pat singură după ce a născut, fără ajutor, nu părea să aibă probleme. Când să o ducă în salon a simţit o durere în spate, în partea de sus a spinării”, a povestit bărbatul.

 

Explicaţii contradictorii date în spital

 

Femeia a fost oprită în sala de naşteri, medicii spunând că i-au făcut din nou o serie de controale ginecologice şi pe la ora 02:00 noaptea au dus-o, în sfârşit, în salon. „Era bine, o lăsaseră durerile din spate, am râs, am glumit cu ea, părea bine. Mi-a spus să-i pun fata în pat, lângă ea, dar am sfătuit-o să o lase mai bine în pătuţul ei că e prea slăbită şi trebuie să se odihnească”, a mai spus bărbatul.

Ulterior bărbatul a plecat acasă, iar a doua zi dimineaţă, la ora 09:00 acestuia i-a sunat telefonul spunându-i-se că soţia era în comă şi se afla la secţia Reanimare. O oră mai târziu a murit, lăsând în urmă o mulţime de întrebări. „Au început să zică ba că avea prescrise 3 pastile pentru tensiune, iar ea lua doar două (în timpul sarcinii Mihaela a avut un pic tensiunea ridicată) ba că avea diabet, cu toate că analizele i-au ieşit bune mereu pe perioada cât a fost însărcinată, ba glicemia nu era bună, atunci nu m-au lămurit nicicum ceea ce s-a întâmplat concret cu soţia mea. Un medic mi-a spus că a făcut atac cerebral, dar nu mi s-a eliberat un act oficial cu ceea ce i-a cauzat decesul, sunt doar vorbe”, a completat văduvul.

 

Patru copii rămaşi în urmă

 

Îngrozit de ceea ce s-a întâmplat, Ion nu a realizat faptul că ar fi putut cere autopsia corpului neînsufleţit al soţiei sale, iar cei de la spital nu au dispus o acţiune în acest sens. Mihaela Cioacă a pornit la drum, spre Botoşani, locul ei de baştină, unde o aşteaptă alţi trei copii avuţi dintr-o căsătorie anterioară şi o mamă bătrână care cu un an în urmă a mai îngropat un fiu. „Când vor fi mari fetele mă vor întreba ce s-a întâmplat cu mama lor. Dacă nu ştiu nici eu ce s-a întâmplat, ce le voi răspunde?”, a încheiat bărbatul.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...