joi, martie 28, 2024
AcasăPrima PaginăTriunghi amoros cu bătăi şi condamnări

Triunghi amoros cu bătăi şi condamnări

O femeie din Botoşani care s-a gândit să-şi facă singură dreptate şi i-a aplicat o „corecţie” amantei soţului s-a trezit condamnată şi bună de plată.

 

Dragostea e oarbă, dar când se întrece măsura se poate ajunge la condamnări. S-a convins de acest lucru o botoşăneancă în vârstă de 38 de ani, care, în încercarea de a-şi apăra căsnicia, i-a aplicat o „corecţie” presupusei amante a soţului.

Doar că, după păruiala din stradă, soţia s-a văzut trimisă în judecată pentru agresiune, confruntarea continuând în sala de judecată. Astfel, după un proces care a durat un an, soţia trădată a fost obligată de magistraţi să-i plătească amantei daune morale de 2.500 de lei, precum şi toate cheluielile privind îngrijirile medicale. În schimb, înţelegând cum au stat lucrurile, magistraţii chemaţi să facă dreptate între cele două femei au dat dovadă de clemenţă. Astfel, în loc să o condamne pe soţie la detenţie, ei i-au stabilit o pedeapsă de şase luni de închisoare pentru loviri şi alte violenţe şi au dispus amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani. A fost mai mult o atenţionare, întrucât acest gen de condamnare nici nu se trece în cazier. În schimb, în acest interval de doi ani, femeia – care între timp s-a despărţit de soţul aventurier – va trebui să respecte mai multe măsuri stabilite de instanţă, printre care şi obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de Probaţiune Botoşani. Sentinţa a venit săptămâna aceasta, însă nu este definitivă, combatantele având dreptul să facă apel.

Dragoste cu picioare rupte

 

Conflictul dintre cele două rivale a avut loc pe 19 februarie 2016, când soţul s-a dus la gară cu maşina pentru a o aştepta pe presupusa amantă. Văzând că bărbatul întârzie, D.S.M., care îşi bănuia de mai mult timp soţul de o relaţie extraconjugală cu P.G.M., a devenit suspicioasă şi l-a sunat pe telefonul mobil. Cum bărbatul nu a vrut să-i spună unde se află, D.S.M. a vrut să-i prindă în flagrant. A apelat la o cunoştinţă care a dus-o cu maşina până în apropierea locuinţei amantei, aşteptându-i pe amorezi să apară. Doar că bărbatul a presimţit ceva şi a rugat-o pe amantă să-şi sune o prietenă, care să o preia de pe traseu cu o altă maşină.

Zis şi făcut, amanta fiind transferată pe drum în autoturismul amicei sale, iar bărbatul a ajuns la domiciliu pe un alt drum. Dornică de răzbunare, soţia trădată nu a mai rezistat şi, imediat ce şi-a văzut rivala venind cu altă maşină s-a dus direct la ea, încercând să aibă o discuţie faţă în faţă. Pentru că amanta a refuzat orice dialog, D.S.M. a deschis portiera autoturismului, a prins-o pe tânără cu mâinile de păr şi a tras-o cu forţă în afară, reuşind să o scoată din maşină. Doar că, în momentul în care a ieşit din autoturism, amanta s-a dezechilibrat şi a căzut, fracturându-şi glezna stângă. Amica tinerei care tocmai o adusese cu maşina a încercat să intervină, dar soţia a somat-o să se abţină, cerându-i însă să-l sune pe soţ şi dictându-i inclusiv numărul de telefon mobil al acestuia. Când a ajuns acolo, bărbatul a zărit-o pe amantă căzută lângă un gard, în timp ce era ţinută de păr de soţia lui, care striga la ea şi care i-a mai tras două palme.

Conflict fără cale de împăcare

 

După ce spiritele s-au potolit, bărbatul şi-a luat soţia şi a plecat, în schimb amanta a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean, unde a fost internată. Ulterior, P.G.M. a fost examinată medico-legal, medicii apreciind că aceasta a avut nevoie de 60-70 de zile de îngrijiri medicale. În urma plângerii penale formulată de tânără, soţia trădată în dragoste s-a văzut acuzată de loviri şi alte violenţe. Chemată la poliţie şi audiată, D.S.M. a recunoscut doar că a tras-o de păr şi a negat faptul că ar fi lovit-o cu palmele peste faţă, susţinând că nu a urmărit să o rănească pe rivală. În schimb, în timpul cercetărilor atât amica amantei cât şi soţul femeii au confirmat agresiunea, D.S.M. fiind acuzată de loviri şi trimisă în judecată.

În astfel de agresiuni, Codul penal oferă posibilitatea ca părţile să se împace, inclusiv în timpul procesului penal, însă cele două rivale în dragoste au refuzat această variantă. Astfel, dacă amanta îşi retrăgea plângerea, procesul înceta, însă nu a existat cale de înţelegere. Ba mai mult, în timpul procesului, femeia, D.S.M. a divorţat de soţ.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...