spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăCopii salvaţi din blocul în flăcări (video)

Copii salvaţi din blocul în flăcări (video)

Panică într-un bloc din Bucecea. 22 de copii şi 10 adulţi au avut nevoie ieri seară de îngrijiri medicale, după un incendiu izbucnit într-un bloc din comună. Îngroziţi de fumul dens, oamenii au sunat urgent la 112 cerând ajutor. „Nici nu ştiu ce s-a întâmplat, eu plecasem la cumpărături. Când a ajuns acasă ardea la cumnata mea”, a spus una dintre femei.

În urma apelului, la faţa locului s-au deplasat şase echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu patru autospeciale cu apă şi spumă, două ambulanţe SMURD şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Înainte de sosirea forţelor de intervenţie, un pompier din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, care locuieşte în localitate a fost trimis la faţa locului şi a constatat că incendiul se manifesta într-o garsonieră situată la etajul al doilea al clădirii, cu flacără şi fum dens, iar mai multe persoane erau blocate la etajul trei. Acesta a evaluat situaţia, şi împreună cu pompierii voluntari din localitate, a început evacuarea locatarilor.

„În total, au fost evacuate 32 de persoane, 22 copii si 10 adulţi. Aceştia au primit îngrijiri medicale la faţa locului, urmând ca medicii să hotărască dacă se impune transportul vreunuia  la spital. S-a montat un ventilator pe casa scării pentru evacuarea mai rapidă a fumului, iar copiii au fost instruiţi de către personalul nostru pentru a putea fi evacuaţi în siguranţă”, a declarat colonelul Narcis Jachel din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Locatarii sunt în afara pericolului

 

Imediat după ce le-au consultat pe persoanele evacuate, cadrele medicale au precizat că toate sunt în afara pericolului. „Saturaţia de oxigen este bună, toţi sunt stabili hemodinamic. Vom mai rămâne să monitorizăm situaţia”, a spus Tiberiu Roman, asistent principal în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Aseară, cazul era în continuare în atenţia pompierilor şi a poliţiei, care au început o anchetă pentru stabilirea cauzelor incendiului. „Era foarte mult fum. Am fugit toţi sus. Am luat copiii, câţi am putut şi am fugit cu ei sus. În jos nu puteam, pentru că erau flăcări care ne blocau calea. Am înţeles că un copil s-a jucat cu o lumânare”, a spus unul din locatarii care au avut nevoie de oxigen.

Cadrele medicale ajunse la faţa locului urmau să stabilească împreună cu autorităţile ce se va întâmpla cu locatarii evacuaţi. „A fost făcut un triaj la locul incidentului, fiind vorba de persoane cu intoxicaţie cu fum şi atacuri de panică. Din fericire nu au fost victime grave”, a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul SJA Botoşani.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. ce balbaiala ii da Ursu, nu ai dormit sau cum? rugamintea noastra sa ne spui literele , 20 sau 22 hotareste te , da ce cascheta ti ai pus in cap pt presa :))), putin incoerent, de fapt nu putin destul de mult , ne am spart de ras cand te am vazut la protv :)))

    la sosirea echipajelor…. aaaa la locul aaaa incidentului, stim tu esti obisnuit sa spui la locul accidentului
    Felicitari e bomboana de pe tort , succes in noul an

Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...