spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPrima PaginăDrum de coşmar în curtea Ambulanţei

Drum de coşmar în curtea Ambulanţei

Terenul nimănui. O bucată de teren din buricul târgului este revendicată de o mulţime de instituţii, dar nimeni nu ştie a cui este. Primăria, Consiliul Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică, Ministerul Sănătăţii, Cadastrul, încearcă de ani de zile să descâlcească apartenenţă terenului pe care se află unul dintre cele mai importante servicii din sistemul medical botoşănean, Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA).

În acest context reprezentanţii SJA nu pot nici măcar să repare suprafaţa de rulare a căii de acces la drumul principal şi parcarea, care arată mai prost decât orice alt drum din marginea judeţului. Ambulanţierii spun că este necesar să facă slalom printre zeci de gropi până ies în strada Marchian şi e nevoie să ruleze cu atenţie, pentru a nu avaria maşinile chiar din curtea unităţii.

„Reparaţii nu pot fi făcute, pentru că nu se pot aloca fondurile necesare. Dacă nu avem acte asupra terenului, cum putem aloca fonduri pentru repararea lui? Asta este problemă de ani de zile. La un moment dat ne-am înţeles cu cei de la Primărie, în urmă cu vreo 6-7 ani, să repare măcar calea de acces. Dar s-a ajuns tot la actul de proprietate, care lipsea”, a spus un reprezentant al SJA Botoşani.

 

Spaţiu împărţit de instituţii fără acte

 

O parte din parcarea instituţiei ar aparţine, teoretic, Spitalului Judeţean, de unde s-a şi desprins Ambulanţa că instituţie în urmă cu zeci de ani, dar şi Centrului de Transfuzii Sanguine. Nimeni însă nu ştie cât şi cum deţine şi mai ales nimeni nu are un act de proprietate pe teren.

Practic, lipsa unor acte de proprietate împiedică pe toată lumea să poată face orice fel de investiţie, fie de la repararea căii de acces, care arată că după bombardament, până la extindere parcării Spitalului Judeţean şi chiar a construirii unei noi policlinici, care este acum sub semnul întrebării, tot din cauza lipsei de spaţiu.

„Acolo e o nebuloasă totală”

 

Şefii Consiliului Judeţean au încercat să găsească o soluţie, însă până în prezent hârtiile şi întrebările circulă de la o instituţie la altă. „Acolo e o nebuloasă totală. Terenul în integralitatea lui nu este nici a Serviciului de Ambulanţă, nici a spitalului, nici a celor de la Transfuzii. Noi am făcut solicitări la Cadastru, la Ministerul Sănătăţii şi bănuiesc că în prima parte a anului viitor vom avea un răspuns concret în acest sens. Nu poţi să faci investiţii pe ceva unde nu ai siguranţă că eşti proprietar”, a precizat şeful CJ, Costică Macaleţi.

Între timp, angajaţii de la Ambulanţă apelează la prieteni, pile şi cunoştinţe din domeniul drumurilor sau construcţiilor, care mai vin din când în când, şi mai acoperă câte o gaură cu pietriş, ciment sau chiar dale de beton, pe propria cheltuială.

Reprezentanţii SJA sunt de părere că rezolvarea ar sta în „pixul” ministrului Sănătăţii, care ar putea decide proprietarii şi procentajul terenului, pe care sunt şi mai multe clădiri, şi astfel să se poată face şi lucrări de reparaţie la drum.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
94 %
2.7kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...