spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăŞoferii beţi ies la colindat

Şoferii beţi ies la colindat

Un accident cu consecinţe mai puţin obişnuite a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă pe drumul naţional Botoşani – Siret, la intrarea în localitatea Ionăşeni. Un şofer a ieşit cu maşina de pe drum şi a reuşit să o cocoaţe pe un morman de zăpadă de pe marginea drumului. Martorii accidentului au văzut că botul maşinii era lângă un copac, iar şoferul era inconştient cu capul pe volan. Speriaţi, aceştia au sunat imediat la 112 pentru a solicita ajutorul forţelor de intervenţie, spunând că şoferul era încarcerat.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, dar şi echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, salvatorii având surpriza de a constata că şoferul, în vârstă de 35 de ani, nu putea ieşi din maşină, un Mini Cooper, nu pentru că aceasta era prea avariată, ci pentru că şoferul pur şi simplu dormea la volan de beat ce era.

„Pacientul nu prezenta niciun traumatism. Era într-o avansată stare de ebrietate şi a devenit agresiv verbal cu echipajele de intervenţie. A fost transportat la Urgenţe”, a precizat un membru al echipajelor de intervenţie la faţa locului.

Şoferul a fost verificat de poliţişti cu etilotestul, rezultatul fiind de 1,01 miligrame alcool pur în aerul expirat, urmând a-i fi recoltate şi probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Maşină răsturnată la beţie

 

Un alt accident similar a avut loc sâmbătă, în zona Lebăda, după ce un şofer a acroşat scuarul din intersecţia cu drumul care duce la Vorona. Tânărul aflat în maşină a reuşit să iasă singur, însă poliţiştii au stabilit că acesta nu are permis şi avea o concentraţie alcoolică de 0,87 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Înainte de a se răsturna, maşina a rupt un indicator rutier, după care s-a răsturnat în canalul de scurgere a apelor pluviale. Şoferul nu a fost rănit, însă a fost ridicat de poliţişti pentru a fi audiat.

El s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului.

 

Alcoolul la volan a devenit un fenomen

 

În ultimii ani, în judeţ au avut loc mai multe accidente provocate din cauza consumului de alcool. Poliţiştii spun că nu există zi în care să descopere măcar un şofer beat, iar unele dintre cazuri sunt chiar amuzante. Aceştia îşi aduc aminte de cazul unui tânăr care şi-a avariat maşina la beţie, după care a pleca de la faţa locului, crezând că va scăpa de dosar penal. A uitat, însă, să-şi ia actele, astfel că a fost depistat în scurt timp.

În ultimii ani a crescut foarte mult şi numărul femeilor care conduc la beţie. Unele dintre acestea sunt oprite înainte de a comite vreun accident. În urmă cu câţiva an, de exemplu, o tânără venită la o petrecere de Haloween împreună cu o prietenă a băut până ce nu a mai ştiut de sine. Când a văzut că a trecut de miezul nopţii, tânăra şi-a adus aminte că trebuie să se întoarcă acasă, aşa că şi-a luat prietena şi a urcat la volan. Pe traseu i s-a făcut rău şi a deschis portiera încercând să-şi revină. Gestul a atras atenţia unui echipaj de Poliţie Rutieră, care se afla în patrulare şi care a intervenit imediat. Când s-au apropiat de maşină, poliţiştii au fost doborâţi la figurat de mirosul de alcool, atât şoferiţa, cât şi amica ei duhnind a băutură.

Tânăra a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Condusă la spital, şoferiţei i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar poliţiştii i-au întocmit un dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate.

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...