vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăStâlp doborât de un şofer cu BMW

Stâlp doborât de un şofer cu BMW

Un tânăr din Botoşani şi-a făcut maşina praf şi a rupt un stâlp de telefonie. S-a întâmplat ieri dimineaţă, la intrarea în municipiul Botoşani dinspre Iaşi, când şoferul unui BMW a călcat prea tare pedala de acceleraţie, în condiţiile în care strada era acoperită cu polei, astfel că maşina a derapat şi a ieşit în decor. Bolidul a lovit cu partea din dreapta faţă un stâlp de telefonie aflat pe marginea drumului, rupându-l în două, după care maşina s-a învârtit la 180 de grade şi s-a răsturnat pe o parte în şanţul de pe marginea drumului. O roată s-a rupt complet, ajungând la câţiva metri de maşină, la fel şi alte bucăţi de caroserie, care erau împrăştiate la faţa locului. La volanul maşinii se afla un tânăr în vârstă de 26 de ani din Copălău, iar pe scaunul din dreapta un prieten al acestuia. Din fericire, niciunul dintre cei doi nu a fost rănit.

La faţa locului au ajuns două echipaje de poliţie, care au fost nevoite să dirijeze circulaţia în zonă pentru ca o echipă de tehnicieni să mute cablurile de telecomunicaţii care erau ataşate de stâlpul rupt.

Deşi a scăpat teafăr din accident, şoferul a fost amendat de poliţişti cu 870 de lei pentru neadaptarea vitezei la condiţiile de carosabil.

Şosea marcată de accident grave

 

Deşi lungă de doar câteva sute de metri, porţiunea de drum de la ieşirea din oraş şi până la popasul Lebăda a cunoscut, în ultima perioadă, o creştere semnificativă a accidentelor de circulaţie, iar cel mai îngrijorător fapt este că cele mai multe sunt foarte grave.

Pe aceeaşi porţiune de drum o ambulanţă a fost complet distrusă în 2017, după ce şoferul unui Audi de pe contrasens a pierdut controlul maşinii şi s-a izbit frontal în maşina de intervenţie. Anul trecut un camion a ieşit în decor în timp ce se deplasa din municipiul Botoşani înspre Lebăda, pe o ploaie torenţială. Şoferul a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu mastodontul în afara părţii carosabile. Din fericire, bărbatul de la volan a scăpat nevătămat, chiar dacă iniţial a rămas captiv în cabină. Tot atunci, un taximetrist a murit pe loc după un impact violent cu un microbuz aflat pe contrasens, tot pe o ploaie torenţială.

 

Dramele ar putea fi evitate

 

Unele din dramele care au avut loc pe porţiunea de drum ar fi putut fi evitate dacă aleşii locali s-ar fi ţinut de promisiunea făcută cu aproape doi ani în urmă. Atunci, membrii Comisiei de sistematizare a circulaţiei în municipiul Botoşani şi-au dat acordul ca pe Şoseaua Iaşiului, de la LukOil până la sensul giratoriu din zona Lebăda, să fie montate separatoare de sens. Reprezentanţii Poliţiei Rutiere susţin că, prin montarea separatoarelor de sens, ar fi evitate manevrele ilegale de schimbare a direcţiei de mers spre stânga, efectuarea depăşirii, circulaţia pe sens opus. Reprezentanţii municipalităţii susţin însă că nu au fonduri pentru o astfel de investiţie.

În prezent, pe acel tronson, sensurile de mers sunt separate prin linie dublă continuă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11 ° C
11.1 °
8.2 °
61 %
1.8kmh
99 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...