spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăAlcoolicii atentează şi la spirtul din spitale

Alcoolicii atentează şi la spirtul din spitale

Cadrele medicale de la Urgenţe au descoperit un nou tip de pacient şi anume acela care ajunge la spital pentru a-şi completa doza de alcool din sânge. Astfel, medicii urgentişti au parte de tot mai multe cazuri în care pacienţii alcoolici vin la spital cu presupuse afecţiuni, însă profită de neatenţia personalului medical şi beau spirtul găsit prin salon, pentru tratamente, după care pleacă.

Cel mai recent caz a fost înregistrat chiar în acest weekend, de medicii de la Camera de Gardă a Secţiei Săveni a Spitalului Judeţean. Potrivit medicilor, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Săveni, a ajuns la spital acuzând dureri de stomac şi ameţeli. Acesta a fost aşezat pe un pat în camera de supraveghere, unde i s-au recoltat probe pentru analize şi a fost perfuzat. La scurt timp, însă, când medicul a decis să îi mai verifice starea de sănătate, a găsit patul gol şi nici urmă de pacient. La fel a dispărut şi o sticlă în care se mai aflau câteva zeci de mililitri de spirt medicinal, folosit pentru dezinfectare la injecţii sau recoltare de analize.

Ulterior cadrele medicale au găsit sticla goală şi au realizat că bărbatul venise doar pentru a-şi satisface setea de alcool, după care s-a făcut nevăzut.

Situaţie acutizată de lipsa de medici

 

Din cauza lipsei de personal, unele gărzi de la Săveni sunt acoperite cu medici din cadrul Unităţii de Primiri. „Nici nu avem cum să îi supraveghem pe toţi cei care sunt la tratament în Urgenţe. Suntem doar un medic, un asistent şi un infirmier. Să îi păzim chiar atât de strict este imposibil. A şi ascuns recipientul gol de la spirt, lângă coşul de gunoi. Om civilizat”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD.

Din păcate, însă, situaţia nu este una rar întâlnită. Uneori medicii îi „citesc” pe pacienţii de felul acesta şi îi opresc înainte de a face ceva. Aşa a fost şi cazul unei femei, care mima o stare de comă pentru a ajunge la spital. Aceasta a fost adusă cu o ambulanţă, însă unul dintre medicii mai experimentaţi de la UPU a realizat că aceasta doar se prefăcea, fiind vorba de o persoană cu etilism cronic. În momentul în care i-a apropiat de buze o bucată de vată îmbibată în spirt, aceasta a deschis ochii larg şi a recunoscut că nu avea nimic, fiind ulterior trimisă la psihiatrie.

„Din păcate, vorbim de un fenomen, nu de cazuri izolate. Tot mai mulţi oameni ajung în stare gravă, cu organele sever afectate de consumul de alcool de acest fel, iar de multe ori nu se mai poate face nimic pentru ei”, a mai spus medicul urgentist.

 

 

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...