3 × 5 =

A password will be e-mailed to you.

Un traficant de ţigări, care transporta aproximativ 10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, a fost reţinut ieri de poliţişti, după o urmărire pe străzile municipiului.

Maşina suspectă a fost reperată ieri după-amiază, pe strada Pacea din municipiul Botoşani, când poliţiştii i-au făsut semn şoferului să oprească. Cum cel de la volan a ingnorat semnalele, echipajul a plecat imediat în urmărirea fugarului. Cu numere de Bulgaria, Volkswagen-ul Transporter şi-a continuat drumul pe strada Pacea, iar în sensul giratoriu de la Hand of Help a virat la stânga pe bulevardul George Enescu, unde a fost blocat. În acel moment, din maşina suspectă au sărit doi bărbaţi, care au luat-o la fugă pe alei. „Întrucât la observarea poliţiştilor ocupanţii au părăsit în fugă locul faptei, colegii din cadrul Biroului de ordine publică au pornit în urmărirea lor şi au reuşit prinderea unui suspect. Acesta a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Botoşani pentru audieri. De asemenea, autovehiculul respectiv a fost ridicat de poliţişti în vederea continuării cercetărilor”, a precizat Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

În interiorul VW Transporter au fost găsite mai multe colete susceptibile a conţine ţigarete provenite din activităţi de contrabandă. Astfel, după inventarierea bunurilor, poliţiştii au stabilit că erau aproximativ 10.000 de pachete de ţigarete, fiind ridicată şi o sumă de bani, respectiv circa 10.000 euro. Suspectul capturat a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic cu ţigări, iar anchetatorii continuă cercetările pentru depistarea celeilalte persoane. Ieri, acesta a fost prezentat în faţa magistraţilor de la Judecătoria Botoşani, care au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. În urma deciziei, Bogdan Dumitru Vasilache, în vârstă de 34 de ani, ar urma să stea în spatele gratiilor până pe 13 mai, însă măsura nu este definitivă. De altfel, bărbatul a contestat arestarea, cazul său urmând să fie analizat şi de Tribunal, săptămâna aceasta.

Captura realizată sâmbătă vine după un alt transport ilegal de ţigări interceptat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. Astfel, în noaptea de 9 spre 10 aprilie, poliţiştii au depistat în trafic, pe drumul naţional DN 29, un autoturism Mercedes ML care transporta ţigări de contrabandă. Întrucât şoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, fugarul a fost urmărit aproape patru kilometri pe câmpuri, pe raza comunei Unţeni. La urcarea unei pante, Mercedesul nu a mai reuşit să înainteze, iar fugarul a abandonat autoturismul, cu cheile în contact, reuşind să dispară în bezna nopţii. În interiorul maşinii au fost găsite 13.000 de pachete de ţigarete, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 143.000 de lei, care au fost confiscate. Anchetatorii au indisponibilizat inclusiv autoturismul Mercedes estimat la 23.000 de lei, ancheta fiind în desfăşurare.

 

Apreciază calitatea articolului

17 VOTURI - MEDIE: 4,41
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...