seven − 3 =

A password will be e-mailed to you.

O familie din judeţ a fost la un pas de moarte din cauza unei confuzii. În vârstă de 45, 47 şi 19 ani, cei trei membri ai familiei, mama, tatăl şi o fată, au ajuns la Urgenţe după ce au mâncat duminică la amiază o salată din ceea ce credeau că sunt frunze de leurdă. În realitate, însă, cei trei au consumat frunze de lăcrămioare, o plantă toxică, iar spre seară toţi trei au început să se simtă rău.

Tatăl, cel care resimţea cel mai mult efectele toxice, a sunat la 112. La locuinţa familiei a ajuns un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care i-a preluat pe toţi trei şi i-a transportat la Urgenţe, unde au primit primul ajutor. „Pacienţii acuzau ameţeli, greaţă şi stare de vomă. Au fost stabilizaţi în serviciul nostru, după care au fost direcţionaţi către secţia de Infecţioase, pentru internare şi supraveghere medicală de specialitate”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Ingestia unei cantităţi mici de lăcrămioare nu provoacă efecte adverse, însă dacă se consumă o cantitate mai mare, consecinţele pot fi diverse: se pot manifesta ameţeli, stare de greaţă şi vomă, dureri la nivelul gurii şi dureri abdominale, diaree şi crampe stomacale. De asemenea poate fi afectată şi inima, bătăile inimii pot deveni neregulate rapide sau se pot încetini.

Medicii din cadrul UPU spun că odată cu sosirea primăverii, astfel de cazuri ajung la Urgenţe mai des, multe persoane confundând unele plante toxice cu cele comestibile. Ficusul, glicina, lăcrămioara, crizantema, sau narcisa sunt printre plantele cele mai toxice care pot cauza probleme persoanelor care le mănâncă sau le ating seva.

 

Apreciază calitatea articolului

8 VOTURI - MEDIE: 3,75
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...