two × two =

A password will be e-mailed to you.

Un bărbat în vârstă de 57 de ani din Draxini a fost găsit spânzurat. Din spusele apropiaţilor, acesta a avut o ceartă cu soţia, care l-a dat afară din casă şi l-a trimis să doarmă în magazie. Consumator obişnuit de băuturi alcoolice, bărbatul a fost însă găsit spânzurat ieri, la primele ore ale dimineţii chiar de soţia lui, pe un hol de la intrarea în grajd. Acesta s-a folosit de o sfoară, din care a improvizat un ştreang şi şi-a pus capăt zilelor.

Speriată, femeia a sunat la 112, în speranţa că soţul ei ar mai fi putut fi salvat, însă intervenţia cadrelor medicale a fost în zadar. „Din păcate, decesul era survenit de câteva ore şi pacientul nu a mai putut fi resuscitat. A fost declarat decesul, cazul fiind preluat de colegii legişti”, a precizat medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au început o anchetă, fiind dispusă şi o autopsie pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

 

Zile de 13 marcate de sinucideri

 

Din păcate, lunile de primăvară ale acestui an au fost martore ale unor statistici sumbre, tot mai mulţi botoşăneni alegând să îşi pună capăt zilelor, toţi prin aceeaşi metodă, şi anume ştreangul. Mai mult, în ultimele două luni în fiecare zi de 13, câte trei persoane au fost găsite spânzurate de către familiile lor, iar de sărbători alţi doi bărbaţi şi-au pus ştreangul de gât, unul dintre ei fiind salvat de soţie în ultima clipă.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Joldeşti şi-a pus capăt zilelor în Sâmbăta Mare. Descoperirea macabră a fost făcută chiar de soţia bărbatului, care l-a găsit pe acesta într-o anexă a gospodăriei cu un ştreang în jurul gâtului. În aceeaşi zi, un bărbat de 45 de ani a ajuns la Urgenţe, după ce a încercat sa îşi pună capăt zilelor. Din fericire, faptul că era ameţit a făcut ca acesta să facă destul zgomot încât soţia lui să îl găsească şi să îl salveze în timp util.

Cu doar o zi înainte, o tânără de 16 ani, din Botoşani, a ajuns şi ea la spital după ce a încercat să îşi pună capăt zilelor într-un mod extrem de violent. Tânăra se afla într-un apartament situat la etajul doi al unui bloc de pe strada Nicolae Iorga, iar la un moment dat, de faţă cu iubitul ei a vrut să se arunce de la balconul apartamentului. Tânărul de 20 de ani a încercat să o oprească, însă aceasta a trântit uşa de la balcon în urma ei, băiatul suferind mai multe răni la mâini, după ce s-a tăiat în sticla de la uşă. Tânăra s-a aruncat în gol, însă a aterizat pe o maşină parcată sub balcon. Speriată, aceasta s-a ridicat şi a încercat să fugă, însă după câteva zeci de metri a leşinat din cauza traumatismelor suferite, fiind găsită de poliţiştii chemaţi prin 112 la faţa locului. Atât fata, cât şi iubitul ei, au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

 

 

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 3,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...