eighteen − 14 =

A password will be e-mailed to you.

Situaţie revoltătoare în oraşul Darabani, unde un profesor de la Palatul Copiilor a ajuns să fie acuzat de pedofilie. Scandalul a izbucnit anul trecut, după ce una dintre eleve i-a povestit mamei despre cele întâmplate, iar femeia a făcut plângere la poliţie. Ulterior au apărut alte plângeri din partea a două mămici, care acuzau comportamentul indecent al bărbatului. Cercetările s-au desfăşurat într-o discreţie maximă, însă în urmă cu câteva zile instructorul de dans a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală. Totodată, magistraţii au dispus luarea unor măsuri preventive faţă de bărbat, acesta fiind plasat sub control judiciar. Astfel, Gheorghiţă J. nu mai are voie să mai desfăşoare activităţi didactice în cadrul „Palatului Copiilor Botoşani” – Filiala Darabani sau în alte instituţii de învăţământ şi nu mai are voie să meargă la „Clubul Copiilor Darabani”. Totodată, instanţa i-a interzis să ia legătura cu victimele sau familiile acestora, direct sau indirect, bărbatul alegându-se şi cu interdicţia de a părăsi ţara.

 

Gesturi inadecvate sub pretextul unor indicaţii

 

Ancheta a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani, care spun că faptele s-ar fi petrecut în aprilie 2018, când bărbatul, care este căsătorit, ar fi început să le mângâie pe fetiţe şi să le bage mâna pe sub haine. Totul se întâmpla în timpul lecţiilor de dans, chiar în sediul instituţiei, Gheorghiţă J. profitând că rămânea singur cu fetele din grupă.

Gesturile nepotrivite aveau loc sub pretextul unor indicaţii privind ţinuta corectă a corpului în timpul dansului şi a unor mişcări. Doar că în momentul în care instructorul a început să-şi strecoare mâine pe sub haine, una dintre fetiţe i-a povestit mamei. A urmat plângerea la poliţie, după care, în momentul în care oamenii legii au început să se intereseze de „activitatea” profesorului, au mai apărut alte două sesizări.

 

Bărbatul s-a declarat nevinovat

 

Investigaţiile au fost extrem de dificile întrucât victimele aveau vârsta sub 10 ani, iar fetiţele au trebuit evaluate sub directa supraveghere a celor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Când au văzut că nu este vorba doar de simple indicaţii privind mişcările de dans, procurorii l-au pus pe instructor sub acuzaţii.

Audiat, bărbatul s-a declarat nevinovat şi a susţinut că gesturile lui au fost interpretate greşit, însă, în baza probelor administrate în timpul investigaţiilor,  procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghiţă J. pentru săvârşirea unei infracţiuni simple de agresiune sexuală şi pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală în formă continuată, în cazul celei de a treia fetiţe anchetatorii dispunând clasarea întrucât probele administrate nu au confirmat agresiunea.

 

Profesorul s-a pensionat

 

În schimb, în urma izbucnirii scandalului, profesorul instructor a renunţat la activitatea derulată în cadrul Clubului Copiilor şi s-a pensionat. Dosarul este pe rolul Judecătoriei Darabani, în Camera preliminară, magistraţii urmând să verifice legalitatea administrării probatoriului şi a întocmirii rechizitoriului. Totodată, până la pronunţarea unei sentinţe definitive, profesorul va beneficia de prezumţia de nevinovăţie.

Contactat de reporterii „Monitorul”, directorul „Palatului Copiilor”, Daniela Nour, a susţinut că este prematur să formuleze un punct de vedere. „Noi ca instituţie nu am mai fost informaţi cu privire la rezultatele anchetei din momentul în care domnul profesor s-a pensionat. În plus, dosarul este pe rolul instanţei şi prin urmare noi nu ne putem spune dacă este sau nu vinovat”, a spus Daniela Nour. În plus, acesta a lăsat de înţeles că ar putea fi vorba şi de o declaraţie falsă a copiilor sau de o interpretare eronată. „Este prematur să tragem o concluzie pentru că se poate face rău foarte uşor în faza aceasta, şi de o parte şi de cealaltă. Greu se reabilitează cineva care trece prin aşa ceva”, a adăugat Gabriela Nour, care a subliniat că nu doreşte să se antepronunţe înainte de o decizie a instanţei. Cert este că profesorul acuzat era unul dintre cei mai vechi instructori, iar de-a lungul activităţii sale în cadrul clubului nu au mai existat astfel de plângeri din partea părinţilor sau a copiilor.

 

 

 

 

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 3,50
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...