one × 4 =

A password will be e-mailed to you.

Comoditate maximă generos răsplătită de Consiliul Judeţean (CJ). Este vorba de activitatea consilierilor judeţeni, care primesc în fiecare lună o indemnizaţie de şedinţă de 10% din leafa netă a preşedintelui CJ, undeva la 1.200 de lei, cât salariul minim net pe care-l primesc majoritatea botoşănenilor care muncesc din greu timp de o lună în economia reală. În schimb, consilierii judeţeni participă lunar la o şedinţă ordinară şi la cele extraordinare, care, de regulă, nu sunt mai mult de două pe lună şi care nu durează mai mult de cinci-şase minute. De asemenea, ei activează şi în comisiile de specialitate, dar nici aici nu se rup muncind.

În bugetul CJ pe anul acesta, pentru plata indemnizaţiilor consilierilor judeţeni şi a membrilor ATOP, este prins un milion de lei, adică peste 200.000 de euro.

În timpul şedinţei extraordinare a CJ de marţi a avut loc un episod prin care comoditatea angajaţilor la stat a fost dusă la rang de artă. Consilierul liberal Victor Ivănescu a cerut în plenul şedinţei, la discutarea proiectului de hotărâre privind aprobarea „Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate din fonduri ale bugetului Judeţului Botoşani pentru activităţi nonprofit de interes judeţean”, ca reprezentanţilor ONG-urilor să nu li se mai permită să pună în acelaşi plic şi documentaţia originală şi cea în copie, ci să fie obligaţi să le pună în plicuri separate pentru că aşa „este mai uşor pentru noi”. „Pentru că în anii precedenţi veneau cu copia şi originalul în acelaşi plic, cu hârtiile amestecate şi noi stăteam acolo ore întregi şi pierdeam timpul să le alegem, articolul 18, la modul de depunere al documentaţiei să fie: «documentaţia de solicitare a finanţării se depune în două exemplare, în plicuri separate, original şi copie, precum şi în format electronic». Copie se desface doar atunci când există contestaţii. Ei puneau amestecate acolo, în acelaşi plic, şi copia şi… Adică să fie plicuri separate şi apoi amândouă plicuri puse într-un plic exterior. Este mai uşor pentru noi”, a sunat interpelarea lui Victor Ivănescu, care este şi director la Eltrans.

Otilia Moruz, director în cadrul CJ Botoşani, a încercat să explice că hotărârea a fost pusă în dezbatere publică şi că o modificare a procedurilor ar duce la reluarea traseului hotărârii şi că s-ar putea cumva rezolva problema mai simplu la secretariatul comisiei de primire a cererilor de finanţare, dar până la urmă, preşedintele de şedinţă, Costică Macaleţi, a supus la vot hotărârea cu amendamentul făcut de consilierul liberal. Aceasta a fost votată în unanimitate de cei 26 de consilieri judeţeni prezenţi la şedinţă.

Acest proiect de hotărâre a „monopolizat” practic toată şedinţa CJ, care a durat mai puţin de şase minute şi în care au mai fost adoptate alte patru hotărâri, bineînțeles toate în unanimitate, fără vreun amendament sau comentariu.

Apreciază calitatea articolului

8 VOTURI - MEDIE: 2,13
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...