spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTSpectacol incendiar cu aproximativ 15.000 de persoane la Cornişa (Foto - Video)

Spectacol incendiar cu aproximativ 15.000 de persoane la Cornişa (Foto – Video)

Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa a găzduit ieri după-amiază cel mai mare spectacol în aer liber organizat vreodată la Botoşani, la care au participat aproximativ 15.000 de persoane.

Un pic după ora 18:00, sute de botoşăneni, majoritatea cu vârste de peste 30 de ani, au început să curgă râuri spre scena mare, unde Gelu Graur a deschis show-ul. Îmbrăcat cu un tricou negru cu un îndemn de a ieşi la vot, botoşăneanul a animat repede atmosfera cântând coveruri. Piesele abordate, în special rock&roll au fost pe placul celor prezenţi care au cântat cu artistul botoşănean şi l-au aplaudat. Din repertoriul său nu a lipsit „Johnny B. Goode” (Chuck Berry), „Tennessee whiskey” (Chris Stapleton), „Proud Mary” (Casi Joy) sau „Purple rain” (Prince). Un moment aparte a fost atunci când a invitat-o alături de el pe scenă pe fiica sa. Cei doi au cântat ultimele două melodii împreună şi au încheiat apoteotic cu „We are the world” (Michael Jackson).

După o scurtă pauză a venit rândul trupei Ottawan, care a făcut mari valuri în discotecile anilor ’80 cu piese ca „Hands up”, „D.I.S.C.O.” sau „Crazy music”. Imediat ce au urcat pe scenă, Patrick Jean-Baptiste, fondatorul trupei, şi-a întrebat fiica, Yapi Isabell: „În ce oraş cântăm acum?”. Aceasta i-a răspuns cu zâmbetul pe buze că sunt la „Botosani”, după care amândoi s-au dezlănţuit pe ritmurile care încingeau discotecile acum patru decenii. Francezii au surprins cântând şi două coveruri, unul a fost celebra piesa a lui Khaled – „Aicha”, iar cel de al doilea a fost „Toca, Toca” a trupei româneşti Fly Project.

Imediat după Ottawan a urcat pe scenă o parte din trupa Boney M, care făcea vogă la sfârşitul anilor ’70. Sound of Boney M. feat. Sheyla Bonnick este una dintre continuatoarele celebrei trupe, prin vocea Sheylei. Alături de aceasta au urcat pe scenă două tinere ca backing vocals şi un tânăr care a înlocuit vocea masculină din vechea trupă. Aceştia au cântat toate hit-urile de odinioară, precum „Daddy cool” sau „Ma Baker”, dar şi piesa „One way ticket” a altei formaţii celebre a anilor ’70, Eruption.

După Sound of Boney M. feat. Sheyla Bonnick, timp de câteva minute bune, muzica a luat o pauză, pe scenă prezentatoare având o dificilă misiune de a întreţine atmosfera. Inspiraţia organizatorilor a fost că i-au lăsat pe copii să vină în faţa scenei şi împreună cu prezentatoarea au animat atmosfera până când pe scenă a urcat o vedetă a sfârşitul anilor ’90, începutul anilor 2000, rapperul german Nana, care a fost cel mai popular artist ce s-a produs aseară la Cornişa.

El a cântat şi s-a fotografiat cu copiii, a invitat tinere pe scenă pe care le-a pus să danseze şi apoi a încheiat apoteotic chemând alături de el cele câteva zeci de copii din faţa scenei. Spectacolul său, din care nu au lipsit melodii celebre acum două zeci de ani, precum „Lonely”, „He’s comin’” sau „Remember the time”, a fost gustat din plin de cele câteva mii de botoşăneni din faţa scenei.

Punctul culminant al serii l-a constituit recitalul lui Dr. Alban. Acesta a fost de altfel şi singurul artist internaţional care a fost chemat la bis de botoşăneni. Artistul suedez a dus publicul în discotecile anilor ’90 cu „Hello Afrika”, „Look who’s talking!”, „Let the beat go on”, „Chiki, chiki”, „It’s my life” şi „No coke”.

Cătălin Flutur, primarul municipiului, a urmărit spectacolul cu emoţie, dar şi cu bucuria de a oferi botoşănenilor un eveniment grandios. „La un obiectiv cum este Parcul Cornişa, ne-am dorit să fie cel mai mare eveniment, sperăm că este şi cel mai frumos. Mi-aş dori să nu fie nici un fel de imperfecţiuni, totul să decurgă bine, şi botoşănenii să consacre în Cornişa locul de distracţie”, a declarat edilul.

Seara s-a încheiat pe ritmuri pop-rock cu Holograf. La un moment dat, în public au apărut sute de luminiţe de la telefoane, spre încântarea artiştilor de pe scenă. Dan Bitman a declarat că Botoşaniul are cel mai tare parc de agrement şi a dar asigurări că la vară membrii trupei vor veni să testeze râul de rafting. Publicul a cântat şi a trăit la maxim melodiile, alături de artiştii de pe scenă. „Ţi-am dat un inel”, a iscat în mulţime un val de nostalgii, dar şi de cântări. Dan Bitman i-a mulţumit primarului Cătălin Flutur pentru invitaţie. În finalul programului trupei Holograf a venit marea surpriză – cerul s-a colorat de luminiţe colorate. Prima zi de spectacole dedicată inaugurării Parcului Cornişa s-a încheiat cu un foc de artificii, foarte apreciat de botoşănenii prezenţi, care şi-au îndreptat telefoanele spre cer pentru a filma feeria de lumini.

bdr
bty
dav

 

 

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...