20 − 11 =

A password will be e-mailed to you.

Ziua a doua a spectacolelor de la Cornişa a fost sub semnul ploii. Cu toate acestea, în ciuda furtunii care s-a abătut asupra oraşului la amiază, sau a ameninţătilor meteorologilor pentru o vreme rea şi pe timpul nopţii, peste 15.000 de botoşăneni au ales să îşi petreacă seara de sâmbătă în Parcul Regional de Agrement Turistic şi Sportiv Cornişa.Ziua a început însă, cum nu se putea mai dezamăgitor, atât pentru organizatori, cât şi pentru botoşănenii dornici să îşi petreacă ziua într-un mod aparte. Deşi primele ore ale dimineţii soarele a strălucit puternic pe cer, amiaza a adus nori negri şi o furtună care a fost pe cât de scurtă, pe atât de puternică.

O adevărată rupere de nori a făcut ca parcarea amenajată pentru a găzdui câteva mii de maşini de la Cornişa să se transforme într-o capcană de mâl pentru maşini, intrarea în parcul de agrement a fost acoperită de ape, două corturi au fost pur şi simplu smulse, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru limitarea pagubelor. De altfel, angajaţii ISU au staţionat pe tot parcursul nopţii cu mai multe autospeciale în zone în caz de necesitate.Ploaia a făcut ca mare parte din evenimentele programate peste zi să fie anulate sau reprogramate. Astfel, niciunul din evenimentele din Amfieatru nu a mai avut loc, iar concertul Rapsozilor a fost reprogramat pentru duminică, atunci când organizatorii speră să aibă vreme mai bună.

În ciuda acestor amânări, însă, restul programului a decurs normal, iar spre surprindere chiar a organizatorilor, Parcul Cornişa a fost din nou plin aproape de refuz, atât în faţa scenei şi a zonei de mâncare, dar şi în parcul de distracţii sau pe aleile din apropiere. Mii de botoşăneni au luat cu asalt parcul de agrement, aleile fiind înţesate de maşini parcate, la fel ca şi marginea drumului ce duce până la Dedeman, pe ambele sensuri de mers, Poliţia având în permanenţă echipaje în zonă pentru a dirija traficul.

De altfel, mulţi botoşăneni au preferat să vină chiar pe jos până la Cornişa, trotuarul de pe şoseaua de centură până la parcul de agrement fiind plin de grupuri de oameni.

Concertul a început la ora 19:00, când pe scenă a urcat artista Oana Tăbultoc, care a interpretat două cântece, primul fiind un cover după melodia Purple Rain, aceasta urmând să reprezinte România la un concurs în Azerbaidjan în zilele următoare.

Ulterior, pe scenă au urcat DJ Rynno feat Sylvia, unii dintre artiștii apreciați ai României, cu o vode uşor de recunoscut. Cântăreața a venit însoțită de două dansatoare, care, prin dansul lor au reuşit să eclipseze chiar şi unele piese ale artistei.Cele două au dansat chiar şi pe melodii precum „Cântă cucu-n Bucovina”, sau „Constantine, Constantine”, stârnind imaginaţia celor prezenţi. Tinerele s-au simţit excelent la Botoşani, dovadă că una dintre dansatoare, Alexandra, a postat mai multe cu filmuleţe cu evoluţia live de pe scenă pe o reţea de socializare.

Dacă publicul masculin a fost încălzit la maxim de cele trei prezenţe feminine pe scenă, a fost rândul tinerelor, extaziate în momentul în care microfonul a fost preluat de Shift, care a cântat mai multe cover-uri de succes ale unor artişti naşionali şi internaţionali, dar şi piese proprii. Artistul originar din Galaţi a coborât de pe scenă și a mers la spectatorii din primele rânduri pe care i-a îmbrățișat de mai multe ori şi cu care a cântat câteva refrene.

A urmat o artistă pe jumătate botoşăneancă. Deşi tatăl ei este din Botoşani, Sore a ajuns pentru prima dată pe o scenă din acest judeţ, tânăra a intrat pe scenă pe ritmuri de rock, cu influenţe de pop, cu care a continuat pe tot parcursul serii. Tânăra cu o voce exetrm de melodioasă, a fost apreicată de publicul prezent la Cornila, însă pe cât de frumos a cântat, pe atât de mult a dezamăgit câţiva copii veniţi în spatele scenei pentru a se poza cu artista preferată, aceasta preferând să îi amâne, după care a plecat.

Ioana Ignat, o botoşăneancă getbeget, de această dată, a fost cea care a închis a doua seară de concerte de la Cornişa. În aplauzele celor aproape 15.000 de oameni prezenţi, tânăra de 20 de ani a demonstrat că nu degeaba a ajuns până în semifinalele cincursul Vocea României şi a interpretat toate hiturile care deja au făcut-o cunoscută în toată ţara, dar şi o serie de cover-uri apreciate de public.Seara s-a încheiat în aplauzele miilor de oameni veniţi la Cornişa, într-un număr surprinzător chiar şi pentru organizatori, care se aşteatau la o prezenţă mai redusă din cauza vremii, semn că botoşănenii nu se lasă indimidaţi de vreme, când e vorba de distracţie.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 3,60
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...