joi, martie 28, 2024
AcasăPrima PaginăNoapte de vis la Cornişa (foto - video)

Noapte de vis la Cornişa (foto – video)

Cornişa AquaParc&Sports bate record după record la nici trei zile de la inaugurarea oficială. Dacă în prima seară, când au cântat artiştii internaţionali, peste 15.000 de botoşăneni au participat la spectacol, aseară, audienţa a fost mult mai ridicată, numărul celor care au invadat aleile şi care au participat la spectacol urcând lejer spre 30.000, ceea ce înseamnă, de departe, ce mai mare asistenţă la un eveniment organizat în Botoşani. De altfel, chiar şi o parte dintre artiştii care au urcat pe scenă s-au declarat surprinşi de marea de oameni pe care au avut-o în faţă.

Parcul de Agrement Cornișa era deja aproape plin la ora 20.00, organizatorii evenimentelor din aceste zile așteptându-se ca prezența în ultima zi de spectacole să bată orice record de audiență, ceea ce s-a şi întâmplat.

Din cauza “valurilor” de oameni care continuau să vină spre Cornișa, în zonă s-au aflat nu mai puțin de șase echipaje ale Poliției Rutiere, care dirijau traficul și ajutau pietonii să ajungă spre Cornișa, dar și patrulau pe aleile parcului de agrement pentru a evita incidente nedorite.

Mii de mașini au fost parcate pe toate aleile parcului, dar și pe marginea șoselei principale, pe șoseaua veche și pe drumul ce duce la intrarea în Hudum, pe ambele sensuri de mers, parcarea amenajată în interiorul complexului fiind plină la refuz.

Aleile, zonele de relaxare, zonele de distracție, esplanada din fața scenei, locurile cu iarbă verde au fost pur și simplu pline aproape de refuz, iar oamenii au continuat să vină pe jos sau cu mașinile mult în noapte.

Până și amfiteatrul, unde nu a avut loc nicio activitate noaptea, era aproape plin, oamenii preferând să stea pe bănci și să asculte muzica ce răzbătea de la scenă. Alţii ajungeau în zonă pentru a vedea ceea ce numeau ei „teatrul de vară”.

De altfel, un alt efect al numărului foarte mare de oameni prezenţi la Cornişa au fost şi problemele semnalate la reţeaua de telefonie mobilă Orange, care duminică seară nu a picat, însă a funcţionat foarte greoi. Şi asta din cauza numărului foarte mare de telefoane mobile în această reţea conectate la doar două relee, din apropierea parcului Cornişa, de cele mai multe ori apelurile sau mesajele trimise având nevoie de zeci de secunde pentru a se conecta, sau chiar afişau eroare la trimitere. Chiar şi comercianţii s-au arătat surprinşi de numărul foarte mare de clienţi pe care l-au avut, unii având parte de adevărate recorduri, nu tocmai plăcute. „Am avut la un moment dat oameni care au stat o oră jumătate la coadă pentru a comanda. Spre finalul serii am rămas fără nimic”, a spus vânzătoarea unui chioşc care făcea clătite.

La coadă s-a stat şi în Luna Park Lichiadopol, însă aşteptarea nu i-a făcut pe cei din zonă să fie nervoşi, ci din contră, erau veseli şi încântaţi de atmosfera generală.

La un moment dat, poliţiştii au restricţionat accesul auto spre parc, după ce parcarea, unde erau trei mii de locuri era supraaglomerată, iar maşinile au fost parcate şi pe marginea căilor de acces.

Cei care au ales să-şi petreacă seara de duminică la Cornişa nu au avut nimic de pierdut, spectacolul fiind pe toate gusturile.

Seara a fost deschisă de instrumentiştii de la Filarmonica Botoşani, care au interpretat piese de largă recunoaştere internaţională.

Imediat, pe scenă au intrat fetele de la Amadeus, care au colorat după amiaza şi care, la rândul lor, au fost impresionate de Cornişa, de altfel, ele rămânând până la finalul serii lângă scenă şi dansând pe melodiile cântate de colegii lor de breaslă.„Este absolut incredibil, este cel mai frumos loc de simţit bine din toată ţara… Să ne simţim bine, că despre asta este vorba. Să ştiţi că am umblat destul de mult în ţară, am bătut-o în lung şi-n lat, aşa că, ce pot să vă zic? Felicitări, e foarte frumos aici, să fie într-un ceas bun, să petreceţi clipe absolut minunate aici, împreună cu prietenii şi cu familia. Cum este în seara asta, cum a fost aseară, cum a fost alaltăseară, aşa să vă fie tot anul”, le-a urat botoşănenilor Andreea Runceanu.

Cele patru instrumentiste au avut un repertoriu foarte variat, trecând de la coloanele sonore ale filmelor de mare succes – „James Bond”, „Games of Thrones” şi „Pirates of the Caribbean” – la „They dont care about us” a lui Michael Jackson, „I feel good” a lui James Brown şi „Balada” lui Ciprian Porumbescu. Un moment deosebit a fost când fetele de la Amadeus au cântat împreună cu publicul două melodii celebre rock: „I love rock ‘n’ roll” (Joan Jett) şi „We will rock you” (Queen) şi au încheiat cu „Hora din Moldova”.

După Amadeus, scena a fost acaparată de o moldoveancă, Natalia Gordienko, care i-a pus pe cei prezenţi în mişcare. Artista şi-a început reprezentația cu melodii de petrecere românești, de la ”Bun e vinul ghiurghiului” la ”Maria și Mărioară”, după care a abordat

Natalia a fost secondată pe scenă de două dansatoare, toate trei fiind îmbrăcate în costume cu influențe rusești.

Melodiile lor au determinat unii spectatori, mai ales copii, să înceapă dansul.

A urcat apoi pe scenă Feli. Aceasta a fost impresionată de publicul botoşănean pe care l-a încântat cu melodiile ei celebre, precum „Creioane colorate” sau „Vals”, pe care, în mod normal, o cântă în duet cu Smiley, dar mai ales cu interpretarea într-o manieră rock a unor piese populare, ca: „Bun e vinul ghiurghiuliu”, „Cine iubeşte şi lasă” sau „Constantine, Constantine”. Interesant e că publicul, în special copiii, ştiau versurile melodiilor şi au cântat împreună cu ea.
Cei mici s-au dezlănţuit în timpul recitalului lui Connect-R pe melodiile care l-au făcut cunoscut la nivel naţional, precum „Vedeta mea”, „Dă-te-n dragostea mea” sau „Vara nu dorm”, dar şi melodii din repertoriul Romicăi Puceanu, pe care le-a manelizat.

Seara s-a încheiat apoteotic într-o explozie de energie cu Voltaj. Toţi cei care au rămas în faţa scenei au cântat împreună cu Călin Goia toate melodiile trupei.

Cel mai emoţionant moment a fost atunci când cei de la Voltaj au interpretat melodia „De la capăt”, pe care au dedicat-o copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Atunci tot dealul de la Cornişa s-a luminat de la lanternele telefoanelor botoşănenilor prezenţi la spectacol. Aşa au demonstrat spectatorii, la îndemnul artistului, că sunt alături de aceşti copii.

Seara a continuat pe ritmurile imnului Uniunii Europene, dar şi cu melodia „Mândru că sunt român”, cei prezenţi fiind îndemnaţi să meargă la vot duminica viitoare. Mult aşteptată a fost şi piesa „20 de ani”, dovadă fiind numărul mare al celor care au cântat alături de Călin Goia. „Cine simte că are în suflet 20 de ani să mai cânte cu noi şi piesa asta care se numeşte simplu <20>”, a spus Călin Goia, iar răspunsul a venit din miile de glasuri care au cântat la unison „Tânăr vreau mereu să fiu/ Să trăiesc aşa cum ştiu/ Ca la 20 de ani/ Fără griji şi fără bani”.  Extraordinara energie a publicului l-a determinat pe artist să exclame „sunteţi un public de nota 20”.

Deşi era trecut de miezul nopţii, botoşănenii au cântat alături de artişti de pe scenă. Finalul spectacolului a dat startul unui alt fluviu de maşini şi oameni care a revenit în oraş. „Parcă sunt în Paris”, a exclamat un botoşănean, entuziasmat de evenimentul la care a participat, şi care, cu siguranţă, va rămâne multă vreme în sufletele celor care duminică seară au demonstrat că viaţa este frumoasă şi merită trăită din plin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bmd
bmd
bmd

dav
dav
dav
bdr
bdr
bdr
bdr

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...