11 − 6 =

A password will be e-mailed to you.

Un bărbat şi-a făcut maşina praf şi şi-a băgat prietenul în spital chiar de ziua acestuia, încercând să fugă de poliţie. Totul s-a întâmplat luni noapte în Copălău, când un Volkswagen Passat, condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Botoşani, a fost observat de un echipaj de poliţie deoarece avea un traseu sinuos şi circula cu viteză. În momentul în care oamenii legii au încercat să îl oprească, şoferul a călcat mai tare pedala de acceleraţie, într-o încercare teribilistă de a se face nevăzut în noapte. Echipajul a pornit imediat în urmărirea autoturismului. Pe porţiunea de drum drept din zona Poligonului militar, şoferul a pierdut însă controlul asupra direcţiei de mers, moment în care maşina a intrat în derapaj, a ieşit de pe drum şi a lovit cu violenţă un podeţ din beton aflat în faţa curţii unei gospodării. Din cauza vitezei, maşina a zburat peste capul de pod, aterizând în şanţul de pe marginea drumului, aceasta fiind complet distrusă în partea din faţă.

La scurt timp, poliţiştii au ajuns şi ei la faţa locului, observând că cei doi ocupanţi, şoferul şi pasagerul din dreapta, în vârstă de 31 de ani, care îşi serba ieri ziua numelui, s-au lovit violent cu capetele de parbriz, ambii având nevoie de îngrijiri medicale.

La faţa locului au fost solicitate două ambulanţe prin 112, echipajele medicale acordându-le îngrijiri medicale celor doi răniţi, timp în care şoferul a continuat sfidarea poliţiştilor, refuzând să sufle în aparatul etilotest pentru a-i fi verificată concentraţia de alcool în aerul expirat.

„Ambii pacienţi au suferit traumatisme craniene acute, precum şi multiple contuzii în urma impactului cu interiorul maşinii. După ce a primit îngrijiri, şoferul a refuzat transportul la spital”, a precizat medicul Bogdan Ursu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În cele din urmă, şoferul a fost dus la spital de poliţişti, unde i s-au acordat îngrijiri medicale suplimentare, dar a refuzat şi recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, motiv pentru care s-a ales cu două acuzaţii, la fel de grave. „În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea probelor de mostre biologice, urmând a se propune soluţie procedurală după finalizarea anchetei”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 3,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...