spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăRăniţi ca la război după bătăi de stradă

Răniţi ca la război după bătăi de stradă

Botoşaniul s-a transformat într-un adevărat câmp de luptă în ultimele zile. Mai mulţi tineri au ajuns la spital în stare gravă după ce au fost victime ale unor agresiuni de o violenţă ieşite din comun.

Primul care a căzut victimă valului de agresiuni a fost un bărbat în vârstă de 36 de ani din Botoşani. Acesta a ajuns la Urgenţe sâmbătă noapte, cu o parte a intestinelor ieşindu-i din cavitatea abdominală. „Pacientul a ajuns în serviciul nostru prezentând o plagă înjunghiată, eviscerată, regiunea abdomenului superior, prin agresiune, observaţie hemoragie internă. A fost stabilizat şi pregătit în UPU, după care dus direct în sala de operaţii”, a precizat un medic din cadrul UPU SMURD. Din câte se pare, bărbatul a fost înjunghiat.

Cazul a ajuns în atenţia Parchetului, care urmează să stabilească gradul de vinovăţie al celor implicaţi, pentru că potrivit primelor informaţii se pare că cel ajuns la spital a fost cel care a pornit conflictul. Altercaţia a fost surprinsă şi de nişte camere de supraveghere, imaginile urmând a fi analizate de anchetatori. „În cauză continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate care a fost cronologia evenimentelor, urmând a se dispune măsurile în consecinţă, şi după rezultatul examinării medico-legale”, a precizat prim-procurorul Valeriu Chihaia, din cadrul Parchetului de pe lână Tribunalul Botoşani.

Conflict la beţie

Duminică seară nu mai puţin de trei victime ale agresiunilor au ajuns la spital, două fiind trimise de urgenţă la Iaşi. Mai întâi au ajuns la spital doi fraţi, unul de 35 şi unul de 20 de ani, ambii din Durneşti. Aceştia se aflau la Zilele comunei, iar la un moment dat între ei şi un alt grup a izbucnit o bătaie în toată regula. Cei doi fraţi au ajuns ulterior la spital cu răni grave la cap şi faţă. „Unul din pacienţi a ajuns la spital cu traumatism cranio facial acut, fractură de os zigomatic drept, fractură hemosinus maxilar drept, fiind direcţionat către Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, iar al doilea prezenta un traumatism cranio facial acut, cu fractură de sinus şi maxilar drept”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei, cei patru atacatori fiind identificaţi de oamenii legii. „Cei doi au fost loviţi de patru persoane cu vârste între 17 şi 22 de ani, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict spontan. S-a întocmit dosar de lovire sau alte violenţe, totodată cei patru tineri fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei fiecare pentru provocare de scandal”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al IJP Botoşani.

Bătaie din cauza unei fete

La scurt timp după cei doi, la Urgenţe a ajuns un tânăr de 20 de ani, adus de o ambulanţă în comă, după ce a fost bătut cu bestialitate de un alt tânăr în Centrul Vechi. Cei doi erau băuţi şi s-au luat la ceartă din cauza unei fete, agresorul lovindu-şi victima de mai multe ori în cap cu un obiect dur. La scurt timp după ce a ajuns la spital, acesta a fost trimis la Iaşi cu o ambulanţă cu medic.

„Pacientul prezenta multiple plăgi în regiunea occipitală, un traumatism cranian acut prin agresiune, fractură deschisă cu înfundare regiune parietală dreaptă, comă de gradul II”, a precizat medicul primar Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani. Agresorul, tot de 20 de ani, este în prezent cercetat pentru lovire sau alte violenţe, poliţiştii aşteptând concluziile medico-legale pentru a stabili dacă vor schimba încadrarea juridică a faptelor.

 

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...