Valul de clienţi la Cornişa aduce şi accidente

0

Avalanşa de clienţi care au ajuns în minivacanţa de Rusalii la Cornişa nu s-a lăsat fără urmări şi la Urgenţe, unde duminică au ajuns mai mulţi botoşăneni, răniţi la unul dintre tobogane. Printre cei care au ajuns la spital se află trei tineri cu vârste între 23 şi 33 de ani, o femeie de 40 de ani, dar şi un copil de trei ani. Cei trei tineri au fost transportaţi duminică la spital cu ambulanţele după ce s-au ales cu plăgi sau traumatisme la toboganul tip pâlnie din Parcul Cornişa. Aceştia susţin că una dintre îmbinări nu ar fi potrivită şi de acolo s-au ales cu răni.

De asemenea, ambulanţa SMURD a fost chemată şi luni, după ce un copil de trei ani a alunecat pe gresia udă din apropierea piscinei şi s-a lovit cu capul de aceasta. Din fericire, micuţul nu a suferit un traumatism foarte grav, acesta fiind transportat la spital pentru a fi monitorizat de medicii specialişti.

Reprezentanţii parcului de distracţii ştiu despre incidente şi spun că marea majoritate sunt cauzate de nerespectarea regulilor de exploatare ale echipamentelor sau de teribilismul unor tineri, care, de cele mai multe ori, sunt şi sub influenţa băuturilor alcoolice. „Din păcate aceste accidente se petrec pentru că sunt tot timpul unii care se cred mai viteji şi mai curajoşi decât toţi ceilalţi. Nu respectă indicaţiile personalului, se pun în gură şi sunt recalcitranţi. Vom încerca să mai punem şi un sistem de semaforizare, care să indice timpul de aşteptare. Noi avem oameni în acele zone, dar sunt cetăţeni care nu respectă nici o regulă sau indicaţie”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) Botoşani, instituţie care administrează Parcul Cornişa.

Oficialul susţine că în cazul tinerilor nu ar fi vorba de vreo defecţiune a echipamentului, ci de faptul că unul dintre aceştia s-a dat în tobogan într-o poziţie necorespunzătoare, iar un altul a fost împins şi s-a lovit la cap.

 

 

+0 -0
se încarcă...