spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPrima PaginăAnchetă pentru turiştii botoşăneni atacaţi la Suceava

Anchetă pentru turiştii botoşăneni atacaţi la Suceava

Individul care i-a atacat cu pietre pe turiştii care se plimbau cu Mocăniţa şi le-a vandalizat maşinile, va fi anchetat penal. Anunţul a fost făcut ieri de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, care au precizat că pe numele localnicului a fost deschis un dosar penal pentru distrugere, turiştii aflaţi în tren urmând să fie audiaţi ca martori. Totodată, poliţiştii analizează posibilitatea formulării unui nou cap de acuzare, respectiv punerea în pericol a siguranţei feroviare. Astfel, potrivit reprezentanţilor IPJ Suceava, a fost demarată o anchetă care încearcă să elucideze întreaga activitate infracţională a lui Vasile Tcaciuc, bărbatul de 44 de ani, din Moldoviţa, cercetările derulându-se sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Maşină parcată pe linia ferată

Scandalul a avut loc luni după-amiază, în comuna Moldoviţa (jud. Suceava) în timp ce Mocăniţa plină cu circa 200 de turişti, printre care şi mulţi botoşăneni, se întorcea de la Argel spre Gara Moldoviţa. La un moment dat, mecanicul de locomotivă a trebuit să frâneze brusc, după ce Vasile Tcaciuc şi-a lăsat maşina în gabaritul liniei de cale ferată, blocând astfel circulaţia garniturii de tren. După un schimb de replici, bărbatul s-a retras, dar a blocat din nou trenul după numai 500 de metri. Ulterior, localnicul a pus un morman de bolovani pe linia de cale ferată şi a început să arunce cu pietre. A urmat un nou schimb de replici, turiştii solicitând intervenţia poliţiei.

În momentul sosirii poliţiştilor, Vasile Tcaciuc plecase deja de la locul conflictului, dar a revenit în apropierea Gării Moldoviţa făcându-se că nu ştie nimic. Când au ajuns la capătul liniei, turiştii şi-au găsit maşinile vandalizate, 10 anvelope fiind tăiate şi înţepate.

Măsuri de siguranţă inexistente pentru turişti

Incidentele de luni au scos la iveală lipsa poliţiştilor, absenţa unor măsuri de siguranţă pentru turişti, infrastructura deficitară, parcarea pentru turişti nefiind amenajată, păzită sau supravegheată video.

Incidentele de luni l-au determinat şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, să solicite Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică investigarea cazului la faţa locului. „Nu vom tolera astfel de atitudini. Este o pată pe obrazul turismului în Bucovina. Facem permanent eforturi pentru promovarea zonei, pentru atragerea de turişti şi nu vom accepta, sub nici o formă, ca eforturile să ne fie zădărnicite de astfel de comportamente inacceptabile. Îmi cer scuze turiştilor care au avut de suferit şi cărora le-a fost stricată vacanţa de un individ care ne-a făcut de râs”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

La rândul său, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a afirmat că urmăreşte „cu maximă atenţie” ancheta poliţiei şi măsurile dispuse pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete. Totodată, conducerea IPJ Suceava va analiza şi modul în care au acţionat poliţiştii care au intervenit în momentul scandalului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...