eleven + 6 =

A password will be e-mailed to you.

Individul care i-a atacat cu pietre pe turiştii care se plimbau cu Mocăniţa şi le-a vandalizat maşinile, va fi anchetat penal. Anunţul a fost făcut ieri de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, care au precizat că pe numele localnicului a fost deschis un dosar penal pentru distrugere, turiştii aflaţi în tren urmând să fie audiaţi ca martori. Totodată, poliţiştii analizează posibilitatea formulării unui nou cap de acuzare, respectiv punerea în pericol a siguranţei feroviare. Astfel, potrivit reprezentanţilor IPJ Suceava, a fost demarată o anchetă care încearcă să elucideze întreaga activitate infracţională a lui Vasile Tcaciuc, bărbatul de 44 de ani, din Moldoviţa, cercetările derulându-se sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Maşină parcată pe linia ferată

Scandalul a avut loc luni după-amiază, în comuna Moldoviţa (jud. Suceava) în timp ce Mocăniţa plină cu circa 200 de turişti, printre care şi mulţi botoşăneni, se întorcea de la Argel spre Gara Moldoviţa. La un moment dat, mecanicul de locomotivă a trebuit să frâneze brusc, după ce Vasile Tcaciuc şi-a lăsat maşina în gabaritul liniei de cale ferată, blocând astfel circulaţia garniturii de tren. După un schimb de replici, bărbatul s-a retras, dar a blocat din nou trenul după numai 500 de metri. Ulterior, localnicul a pus un morman de bolovani pe linia de cale ferată şi a început să arunce cu pietre. A urmat un nou schimb de replici, turiştii solicitând intervenţia poliţiei.

În momentul sosirii poliţiştilor, Vasile Tcaciuc plecase deja de la locul conflictului, dar a revenit în apropierea Gării Moldoviţa făcându-se că nu ştie nimic. Când au ajuns la capătul liniei, turiştii şi-au găsit maşinile vandalizate, 10 anvelope fiind tăiate şi înţepate.

Măsuri de siguranţă inexistente pentru turişti

Incidentele de luni au scos la iveală lipsa poliţiştilor, absenţa unor măsuri de siguranţă pentru turişti, infrastructura deficitară, parcarea pentru turişti nefiind amenajată, păzită sau supravegheată video.

Incidentele de luni l-au determinat şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, să solicite Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică investigarea cazului la faţa locului. „Nu vom tolera astfel de atitudini. Este o pată pe obrazul turismului în Bucovina. Facem permanent eforturi pentru promovarea zonei, pentru atragerea de turişti şi nu vom accepta, sub nici o formă, ca eforturile să ne fie zădărnicite de astfel de comportamente inacceptabile. Îmi cer scuze turiştilor care au avut de suferit şi cărora le-a fost stricată vacanţa de un individ care ne-a făcut de râs”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

La rândul său, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a afirmat că urmăreşte „cu maximă atenţie” ancheta poliţiei şi măsurile dispuse pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete. Totodată, conducerea IPJ Suceava va analiza şi modul în care au acţionat poliţiştii care au intervenit în momentul scandalului.

Apreciază calitatea articolului

17 VOTURI - MEDIE: 4,82
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...