two × five =

A password will be e-mailed to you.

Aproape că nu trece zi fără ca echipajele de la Ambulanţă sau SMURD să fie solicitate la Parcul Cornişa. Avalanşa de clienţi, numărul mic de angajaţi care să administreze zona de agrement, dar şi educaţia care lasă de dorit a unora dintre botoşăneni, fac ca aproape zilnic de la Cornişa să ajungă la spital câte o persoană sau două rănite. O situaţie similară a avut loc şi luni seară, când o femeie, în vârstă de 39 de ani, a avut nevoie de ajutorul cadrelor medicale după ce a alunecat pe gresia din apropierea piscinei şi s-a ales cu un traumatism la nivelul piciorului stâng. Un echipaj de la ambulanţă a ajuns la faţa locului şi i-a imobilizat acesteia piciorul cu o atelă specială, după care femeia a fost ajutată de prieteni şi cadrele medicale să ajungă la ambulanţă, după care a fost transportată la Urgenţe.

Astfel de incidente demonstrează că succesul extraordinar pe care îl are Parcul Cornişa încă de la deschidere pare să îi fi prins un pic nepregătiţi pe reprezentanţii Primăriei Botoşani. Asta pentru că personalul nu este suficient sau nu este instruit cum trebuie, terasele de alimentaţie publică încă nu au fost deschise, iar accidentele sunt aproape la ordinea zilei. Aşa se explică faptul că în plin sezon estival cei de la Cornişa caută să angajeze încă un salvamar, piscinele fiind punctele cu cei mai mulţi clienţi şi astfel şi zonele cele mai predispuse accidentelor.

Nici la alimentaţie sau la îngrijirea parcului administratorii nu stau mai bine. Potrivit oficialului, pe 24 aprilie, consilierii municipali au aprobat organigrama şi statul de funcţii al DSPSA, care include şi un Compartiment Alimentaţie Publică şi Comerţ format dintr-un administrator, doi bufetieri şi doi muncit

 

ori necalificaţi, însă nici aceste posturi nu au fost ocupate. „Suntem conştienţi de faptul că încă sunt lucruri de îmbunătăţit/realizat, dar preocuparea noastră permanentă este îmbunătăţirea serviciilor oferite clienţilor noştri”, a declarat Eugen Ţurcanu, directorul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, instituţie care administrează zona de agrement.

 

Demisie cerută şefului pazei

În urmă cu două săptămâni, Eugen Ţurcanu i-a cerut demisia şefului pazei din Parcul Cornişa pe motiv că nu a reuşit să tempereze un grup de tineri romi care au făcut scandal. Tinerii s-au aruncat îmbrăcaţi în piscină şi au provocat un scandal monstru. „I-am cerut să facă un pas în spate, deoarece consider că nu face faţă responsabilităţilor postului”, a declarat Eugen Ţurcanu.

Oficialul spune însă că nu doar tinerii romi au un comportament inadecvat, acesta fiind şi unul dintre principalele motive pentru care mulţi botoşăneni se accidentează la Cornişa. „Lucruri grave nu au fost, numai că încercăm să ne educăm reciproc. Nemaiavând ştrand în oraş în ultimii 20 de ani, de atunci mulţi au uitat cum să se comporte. Iată că o generaţie – două, au pierdut noţiunile de folosire a unei piscine publice şi trebuie să avem puţină răbdare. Multe accidentări ţin de proasta exploatare a utilizatorului. Nu ascultă nimic din ce spunem noi. Au fost mai multe incidente acolo. S-au împins unii pe alţii, au intrat copii cu o vârstă şi care nu aveau ce căuta acolo, au fost copii în stare avansată de oboseală. Se ridică în picioare pe acele tobogane interioare unde trebuie să stai în şezut”, a conchis Eugen Ţurcanu.

 

 

Apreciază calitatea articolului

16 VOTURI - MEDIE: 3,56
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...