15 − thirteen =

A password will be e-mailed to you.

Greşeală uriaşă făcută de un botoşănean, care a aderat la o grupare de traficanţi de etnobotanice. Student în Iaşi, acesta era folosit pe post de „dealer” şi distribuia drogurile elevilor de gimnaziu şi liceu. Doar că la un moment dat, el a fost filat de cei din Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog. Ba mai mult, de trei ori el a vândut plicurile cu substanţe stupefiante chiar unui ofiţer sub acoperire, care se infiltrase în grupul consumatorilor. Se întâmpla la sfârşitul anului trecut, când poliţiştii de la Antidrog au pus tunurile pe gruparea de traficanţi. Dar botoşăneanul A.I.P. nu a aflat de acest lucru decât în momentul în care s-a trezit cu mascaţii peste el.

În urma percheziţiei domiciliare, în apartamentul în care locuia cu chirie s-au găsit şi câteva substanţe interzise, despre care el a susţinut că ar fi fost pentru consum propriu. Cu toate acestea, anchetatorii ştiau deja că tânărul făcea parte din palierul doi al grupării.

Pus faţă în faţă cu probele, el a susţinut că a vândut investigatorilor sub acoperire doar pentru a ajuta o altă persoană, despre care bănuia că şi consumă. În acest fel, el a încercat să minimalizeze şi rolul jucat în constituirea grupului infracţional organizat. Totodată, a susţinut el, numărul de acte materiale a fost unul mic. Arestat, el a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În încercarea de a scăpa de după gratii, botoşăneanul a cerut înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu, însă solicitarea i-a fost respinsă de instanţa de judecată.

Zeci de percheziţii făcute de poliţişti

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, gruparea din care făcea parte era alcătuită din 14 membri şi acţiona în centrul municipiului Iaşi, unde vindea etnobotanice şi substanţe incluse în categoria produselor psihotrope. În momentul anihilării reţelei, anchetatorii au realizat 24 de percheziţii, în urma cărora au fost duse la cercetări 27 de persoane, suspecţi şi martori.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicate câteva kilograme de produse etnobotanice, canabis, cuţite, săbii macete şi arme. De asemenea, anchetatorii au găsit sume importante de bani, numai într-o locuinţă fiind găsiţi 5.000 de euro. Produsele din care erau făcute drogurile şi substanţele cu efect psihotrop erau comandate pe Internet din Anglia.

 

Apreciază calitatea articolului

9 VOTURI - MEDIE: 4,89
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...