twelve − 4 =

A password will be e-mailed to you.

Situaţie nemaiîntâlnită în judeţ, unde un hoţ care a spart un bar s-a întors în unitate de încă două ori pentru a mai fura băutură. Şi asta pentru că i s-a părut că nu este de ajuns. Ultima dată, individul, care acţionase cu doi complici, era atât de beat încât ajunse aproape de comă alcoolică şi nu şi-a amintit nici ce a făcut cu sticlele subtilizate.

Trimis în judecată, bărbatul a murit în timpul procesului, din cauza afecţiunilor medicale provocate de consumul exagerat de băuturi alcoolice.

Scenele demne de analele criminologiei s-au petrecut în noaptea de 1 spre 2 iulie 2017, în comuna Tudora, când bărbatul, Vasile Mîrzan, în vârstă de 52 de ani, s-a întâlnit la un bar din localitate cu doi tineri, Vasile A., şi Florin H. în vârstă de 17 şi respectiv 18 ani, cei care aveau să-i devină complici. După ce au băut aici, ultimul dintre tineri a venit cu propunerea să meargă la un alt bar din sat, de unde să fure bani, pachete cu ţigări şi băuturi alcoolice.

Zis şi făcut şi, în timp ce Florin H. a rămas lângă o troiţă la circa 100 metri de barul cu pricina pentru a sta de „şase”, bărbatul şi cu celălalt tânăr au forţat uşa barului cu o rangă şi s-au strecurat în interior. De aici, fiecare a luat câte patru sticle cu băuturi alcoolice. Cu braţele pline, ei au mers la troiţă, unde s-au pus pe băut. Doar că după ce au golit prima sticlă, Vasile Mîrzan a intrat a doua oară în bar, de unul singur, iar după numai 2-3 minute a ieşit cu o găleată în care avea trei pet-uri de bere a câte trei litri fiecare.

Tinerii s-au întors mai apoi la barul unde băuseră prima dată şi au ascuns sub un pod cele şapte sticle de băutură rămase, pitindu-le sub nişte gunoaie, după care au plecat acasă. Rămas singur, Vasile Mîrzan a vrut să profite de ocazie şi după numai câteva minute a intrat pentru a treia oară în bar, de unde a mai luat câteva sticle. Câte au fost, nici el nu mai ştia pentru că era deja în stare avansată de ebrietate. A stat însă şi le-a băut pe toate, iar celelalte bunuri furate le-a aruncat sau le-a pierdut.

Autori trimişi în judecată

Spargerea a fost descoperită a doua zi dimineaţă, când patronul unităţii a anunţat poliţia. Aşa se face că hoţii nu au avut parte de linişte. Întrucât barul era dotat cu camere de supraveghere, imaginile surprinse au dus la identificarea autorilor, cei trei fiind ridicaţi pentru cercetări. Tinerii i-au condus pe poliţişti până la podul sub care ascunseseră cele şapte sticle rămase, dar Vasile Mîrzan nu a fost în stare să spună cât a furat şi cât a băut, însă la finalul anchetei toţi au fost trimişi în judecată.

În schimb, în timpul procesului, din cauza afecţiunilor medicale provocate de consumul exagerat de băuturi alcoolice, Vasile Mîrzan a decedat. Prin urmare, judecătorii au dispus încetarea procesului penal în cazul lui, în timp ce complicii lui au fost condamnaţi. Astfel, Florin H., care venise cu ideea furtului, s-a ales cu o pedeapsă de un an de închisoare pentru complicitate la furt, dar magistraţii au dispus suspendarea executării pedepsei. În schimb, Vasile M., care era minor la data comiterii faptelor, s-a ales cu măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de şase luni.

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 4,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...