6 + 12 =

A password will be e-mailed to you.

Situaţie neobişnuită pentru un botoşănean care a ajuns să adune mai mulţi ani de puşcărie decât ani de viaţă. Este vorba de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Hilişeu Horia, condamnat recent de Judecătoria Dorohoi la 14 ani de închisoare pentru tentativă de viol, violare de domiciliu şi furt. Faptele pentru care acesta a fost condamnat au fost comise la începutul anului, când Ionel B. a dat buzna în casa unei femei în vârstă de 88 de ani, a strâns-o de gât pe vârstnică, după care a încercat să o violeze. Surprins de un martor, individul a reuşit să fugă, dar la plecare a luat şi telefonul mobil al bătrânei.

Capturat în scurt timp de poliţişti, Ionel B. a fost arestat preventiv, el fiind şi în prezent în spatele gratiilor.

Recidivă după fiecare eliberare condiţionată

Deşi această ultimă condamnare nu a rămas definitivă, întrucât bărbatul a contestat sentinţa la Curtea de Apel, botoşăneanul reprezintă un caz aparte. Asta pentru că din 1989 şi până în prezent el a fost condamnat de cinci ori pentru diverse fapte penale. Şi nu pentru infracţiuni banale, ci pentru fapte cu violenţă. De altfel, după schimbarea regimului comunist din 1989, bărbatul a stat mai mult prin puşcării, decât în libertate. Şi asta pentru că după fiecare eliberare condiţionată el a recidivat în scurt timp.

Până să fie condamnat de Judecătoria Dorohoi, Ionel B. fusese încarcerat pe 3 septembrie 1997, după un val de infracţiuni, care l-au inclus încă de atunci în categoria celor mai periculoşi infractori. Acuzat de trei violuri, corupţie sexuală, furt, violare de domiciliu, dar şi omor, Ionel B. a fost condamnat atunci la 21 de ani de puşcărie. Însă, dacă s-ar fi adunat pedepsele primite atunci pentru fiecare infracţiune comisă, cuantumul ar fi depăşit 60 de ani de puşcărie. Însă, dacă ar fi să se contabilizeze fiecare condamnare primită pe fiecare faptă, de la debutul activităţii infracţionale şi până în prezent, totalul anilor de puşcărie primiţi de botoşănean ar reprezenta dublul vârstei sale actuale, un lucru rarisim. Acesta este şi motivul pentru care judecătorii dorohoieni i-au aplicat o nouă pedeapsă exemplară, cei 14 ani de detenţie dictaţi acum fiind cea mai mare condamnare dispusă în ultimii ani la Dorohoi.

De altfel, faptul că bărbatul a recidivat de fiecare dată a arătat că acesta nu se prea împacă cu viaţa în libertate.

 

 

Apreciază calitatea articolului

10 VOTURI - MEDIE: 4,50
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...