Pericol mortal după o bătaie între copii

0

Botoşănenii aleg calea violenţei de la vârste tot mai fragede, iar agresiunile sunt dintre cele mai extreme. Un tânăr care abia a devenit adult, prin vârsta din buletin, mai are de lucrat şi la comportament pentru a ajunge la maturitate. Acesta a fost trimis la Iaşi cu o ambulanţă, după ce a fost victima unei agresiuni pornite tot de el. În mod şocant, agresorii sunt şi mai mici decât acesta ca vârstă.

Incidentul a avut loc în localitatea Darabani, la sfârşitul săptămânii trecute, când un tânăr care abia a devenit major ar fi pornit un scandal cu un consătean, cu cinci ani mai mic decât el. Tânărul, în vârstă de 18 ani a căutat motive să se ia la harţă cu copilul de 13 ani, motivând că acesta l-ar fi înjurat. Deşi minorul nega în momentul în care acesta a ripostat, tânărul de 18 ani a început să îl lovească. Imediat, în apărarea celui de 13 ani, a sărit fratele său, în vârstă de 15 ani. În învălmăşeala creată, cei trei au început să îşi împartă pumni şi picioare cu nemiluita, însă cei doi copii nu aveau câştig de cauză în faţa adversarului care a ales să îşi pună în valoare diferenţa de vârstă prin violenţă. Astfel, cel de 15 ani a desprins, la un moment dat, o scândură dintr-un gard, cu care l-a lovit cu putere pe cel de 18 ani în zona capului. Acesta a căzut la pământ, iar cei doi copii au avut timp să fugă.

După incident, agresorul devenit agresat a mers acasă, însă ulterior a sunat la 112, din cauza traumatismului puternic din zona capului. Acesta a fost adus cu o ambulanţă la Botoşani, însă medicii de aici au decis direcţionarea lui către Iaşi, cu o ambulanţă cu medic, din cauza leziunilor suferite. „Pacientul a fost transferat la Clinica de neurochirurgie Iaşi, prezentând un hematom emisferic stâng, prin agresiune. A fost stabil pe parcursul transportului şi conştient”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Dosar penal deschis de poliţişti

Tânărul a fost internat la Iaşi, pentru a fi ţinut sub supraveghere şi pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale, în caz că aceasta se va impune.

Între timp, poliţiştii au fost sesizaţi de către cadrele medicale, fiind începută o anchetă în cazul agresiunii dintre cei trei. „În cauză a fost deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, din primele cercetări rezultând că cei trei tineri s-au agresat reciproc. În funcţiile de concluziile medico-legale şi poziţia procesuală a celor implicaţi vor fi luate măsurile ce se impun”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Tragedii provocate de tineri

Din păcate, cazuri de acest fel au devenit tot mai dese, tinerii fiind în prim planul unor incidente pe cât de violente, pe atât de şocante. Un astfel de caz a fost cel petrecut la începutul acestui an într-un hotel din Centrul Vechi al oraşului, unde un tânăr de 20 de ani l-a lovit de mai multe ori în cap cu o etajeră de porţelan de la o oglindă pe un altul de 23 de ani. Ulterior, victima a decedat pe patul de spital de la Iaşi, din cauza traumatismelor severe suferite.

De asemenea, în 2019 au avut loc mai multe episoade de violenţă şi în şcoli, protagonişti fiind şi fete şi băieţi, deopotrivă, în mai multe rânduri filmuleţe cu agresiunile respective ajungând şi în mediul online. În premieră, Inspectoratul Şcolar a decis, în mai multe rânduri, pedepsirea atât celor implicaţi, dar şi a celor care au stat pe margine şi s-au uitat, fără să facă ceva.

 

+0 -0
se încarcă...