vineri, aprilie 19, 2024
AcasăPrima PaginăDrumul Botoșani - Târgu Frumos, îngropat în amânări (video)

Drumul Botoșani – Târgu Frumos, îngropat în amânări (video)

Veste proastă adusă botoșănenilor de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Ajunul Crăciunului: licitația pentru drumul Botoșani – Târgu Frumos se amână pentru finalul lunii ianuarie 2020.

Noua amânare vine după cele succesive date de CNAIR în acest caz, ultima chiar pe 23 decembrie, când fostul premier Viorica Dăncilă era în vizită electorală la Botoșani. Atunci s-a dat ca termen data de 1 ianuarie 2020, deși din totdeauna această dată a fost una liberă. Era de la sine înțeles că data a fost pusă pentru a nu fi respectată, astfel că analiza celor trei oferte depuse pentru modernizarea acestui sector de drum depășește deja jumătate de an.

Acelaşi scenariu s-a petrecut şi în cazul primei licitaţii, când anunţarea câştigătorilor a fost amânată de vreo câteva ori pe finalul anului 2018, pentru ca la începutul acestui an, la o zi după ce se anunţase o nouă prelungire de 30 zile să fie anulată definitiv. Surse din CNAIR susține că aceeași soartă o va avea și această licitație, însă deputatul liberal Cristian Achiței declara în ultima conferință de presă că licitația se va atribui curând. „Din datele pe care le am eu, și sper ca să se întâmple așa, într-o perioadă foarte scurtă va exista o decizie de atribuire. Exact așa mi s-a spus și nu vreau să spun alte vorbe, decât ce informații mi s-au spus de la Compania Națională de Drumuri”, declara Cristian Achiței.

În funcţie de ofertele depuse la dosar, se poate decide amânarea publicării rezultatului evaluării de mai multe ori, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul primei licitaţii care a eşuat la sfârşitul lunii ianuarie, când comisia de achiziţii din cadrul CNAIR a anulat procedura pe motiv că toate cele 12 oferte depuse erau neconforme.

În cadrul celei de a doua licitații au fost depuse trei oferte. Prima vine din partea asocierii: Danlin XXL (Secuieni – Neamţ) – Hydrostroy (Bulgaria) – Vodstroy 98 (Bulgaria) – TPF Inginerie (Bucureşti) – Simpa Consult (Iaşi) – Routte Construct (Ilfov). O altă ofertă a fost depusă de un consorţiu format din patru firme: Aqua Parc (Slobozia – Neamţ) – Mavgo Holding (Taşca – Neamţ) – Vahoslav (Slovacia) – Trameco (Bihor). De asemenea, a mai fost depusă o ofertă de asocierea: Autotehnorom (Suceava) – EKY Route (Târgu Frumos – Iaşi) – OPR Asfalt (Timişoara) – Obras Publicas Y Regadios Sa (Toledo – Spania) – Evalcons Tech (Bacău).

În cel mai optimist caz, termenul de finalizare al drumului Botoșani – Târgu Frumos este jumătatea anului 2022. Lucrare este evaluată la 268,6 milioane de lei (peste 50 de milioane de euro), fără TVA, şi care presupunea proiectarea drumului şi execuţia lucrărilor pe o lungime de 71,512 kilometri, dintre care 39 de kilometri pe teritoriul judeţului Botoşani.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...