joi, aprilie 18, 2024
AcasăPrima PaginăRevelion salvat de focul de artificii (video)

Revelion salvat de focul de artificii (video)

Criticat de numeroase persoane, din cauza numelor nu tocmai sonore ajunse în municipiu în noaptea dintre ani, Revelionul în stradă este organizat în continuare de Primăria Botoşani, care în acest an parcă s-a străduit să le dea dreptate contestatarilor.

Ca niciodată, lista de performeri care au urcat pe scenă pentru botoşăneni în noaptea dintre ani, a fost una mai mult decât sărăcăcioasă, astfel că spectacolul a inclus doar şapte momente artistice, iar cinci dintre artişti au fost din judeţul Botoşani. Mai mult, dintre aceştia jumătate au fost artişti de muzică populară

Justificarea aleşilor, că mii de persoane au astfel posibilitatea de a petrece momente unice, nu pare nici ea să mai stea în picioare, pentru că, până cu câteva minute înainte de miezul nopţii, în faţa scenei erau adunaţi maxim 2.000 de botoşăneni.

Neatraşi de vreun nume de pe lista de artişti, mai ales că organizatorii nici nu au mai făcut publică ordinea intrării acestora pe scenă, botoşănenii au preferat, în marea lor majoritate, să vină în Piaţa Revoluţiei cu câteva minute înainte de miezul nopţii.

Cântăreața Francisca Dulceanu, botoșăneanca ce seamănă izbitor cu una dintre surorile Kardashian, a avut şi rolul de „gazdă” a evenimentului care a durat mai bine de cinci ore. Dacă anul trecut tot ea a prezentat şi a deschis seara de Revelion, în acest an artista a avut recitalul de final, după focurile de artificii.

Botoşănenii ar fi sperat că trecerea între ani va fi făcută de numele cel mai cunoscut de pe listă, Paula Selling, însă, spre surprinderea tuturor, aceasta şi-a susţinut recitalul la 21:30. Practic, după ce pe scenă au urcat mai mulţi urători, la ora 21:00 a urmat artista de muzică populară Carmen Cornaci, devenită botoşăneancă de mai mulţi ani, după ce s-a măritat şi stabilit în judeţul nostru. Imediat după aceasta a urmat artista Paula Seling, care este deja o obişnuită a Botoşaniului. Mai în glumă, mai în serios, prezentatoarea evenimentului a spus că am putea-o considera şi pe Paula Seling „de-a locului”, la cât de des vine în judeţul nostru. Paula Seling, un artist complet și cu o voce inconfundabilă, a fost întâmpinată, din păcate, de doar aproximativ 1.000 de botoşăneni, majoritatea zgribuliţi de frig. Cu un zâmbet şi o energie molipsitoare, artista s-a conectat însă imediat cu aceştia şi a interpretat piese cunoscute botoșănenilor care au fredonat cu ea refrenurile.

După recitalul perfect al artistei, au urmat alte două numere de muzică populară, cu Ştefan Mitică, urmat de Cornelia Ciobanu. Botoşăneanca le-a spus şi o urătură spectatorilor, după care a încercat să mai încingă atmosfera cu câteva bătute şi hore, la care botoşănenii au început să se prindă.

A urmat Natalia Gordienko, o artistă şi dansatoare din Chişinău, care a cântat mai multe piese de muzică populară adaptate, cover-uri şi câteva piese proprii pentru botoşăneni, aceasta fiind şi cea care i-a trecut pe cei prezenţi în 2020.

Punctul culminant, focul de artificii lansat de pe Palatul Administrativ, a adunat peste 3.000 de oameni în zona Pieţei Revoluţiei, însă spectacolul pirotehnic a durat şi el mai puţin în acest an, organizatorii încercând astfel să comprime artificiile care până acum durau în 10-15 minute, într-un show de aproape cinci minute, care le-a tăiat respiraţia multor botoşăneni prin explozia de lumini de diferite culori și dimensiuni. Mai multe sticle de şampanie au fost oferite celor prezenţi de către cei de la Primărie, reprezentaţi de către viceprimarul Cosmin Andrei.
Deşi după artificii botoşănenii pleacă spre casele lor, o parte din ei au mai rămas şi la recitalul unei alte botoşănence, Francisca.

Imediat după terminarea concertului acesteia, care a durat aproape jumătate de oră, botoşănenii s-au retras spre case, în urma lor rămânând imaginile deja înrădăcinate din ceilalţi ani, cu mii de sticle de şampanie aruncate pe stradă, angajaţii de la Urban Serv reuşind să cureţe totul însă în doar câteva ore.

La Revelionul trecut au fost în stradă peste 7.000 de oameni. La Revelionul 2018, în stradă, au fost la miezul nopţii peste 5.000 de persoane, de aproape două ori mai multe decât la ediţia precedentă când au fost în jur de 3.000. În acest an, organizatorii estimau aproximativ 2000 de spectatori, numărul acestora crescând simţitor la miezul nopţii, pentru focurile de artificii.

Anul trecut, artiştii care au urcat pe scenă au fost: Francisca, Urători, Adda, Fetele din Botoșani, Gelu Graur, Shift şi Paula Seling.

În acest an, cu o sumă asemănătoare, au fost aduşi la Revelion: Urători, Carmen Cornaci, Paula Seling, Ştefan Mitică, Cornelia Ciobanu, Natalia Gordienko şi Francisca.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.5 ° C
7.8 °
5.5 °
94 %
0.5kmh
100 %
joi
7 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...