joi, martie 28, 2024
AcasăPrima PaginăBolnavi de Covid veniţi din Austria

Bolnavi de Covid veniţi din Austria

♦ Doi botoşăneni, tată şi fiu, au fost diagnosticaţi cu Covid19 la câteva zile după ce s-au întors din Austria
♦ Până ieri la Botoşani au fost înregistrate 1.087 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus

Austriecii ne interzic pe teritoriul ţării lor, dar ne trimit covid. Deşi Austria este una dintre ţările care a impus restricţii pentru cei care îi trec graniţele dinspre România, de teama Covid19, tocmai din acea ţară doi botoşăneni s-au întors cu temutul virus. Tată şi fiu, în vârstă de 61, respectiv 25 de ani, cei doi, care deţin şi o afacere cu butelii în judeţul Botoşani, au fost în Viena, într-unul dintre cele mai prestigioase spitale din ţara respectivă. Tatăl urma să facă un set de analize în spitalul respectiv şi să fie supus unui tratament specific pentru o afecţiune pe care o are de mai mult timp.

La întoarcerea în ţară cei doi au stat în izolare timp de 14 zile, aşa cum li s-a sugerat de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), iar după 4-5 zile de stat acasă, cei doi au început să se simtă rău şi să prezinte simptome caracteristice Covid19. În acest context cei doi s-au prezentat la spital, unde au fost consultaţi şi s-a decis testarea lor, iar rezultatele au venit pozitive. „Conform noii legislaţii, cei doi au solicitat să se trateze la domiciliu şi au refuzat internarea, starea lor generală fiind una bună”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Potrivit acesteia, Botoşaniul a mai importat aproximativ 10 cazuri de Covid 19 din alte ţări în ultima perioadă, în general fiind vorba despre persoane care revin din vacanţe.

 

Trei noi cazuri înregistrate la Botoşani

 

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au raportat ieri, trei noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid19. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 1.087 pe teritoriul judeţului nostru.

În ciuda cifrelor dezastruoase la nivel naţional, judeţul Botoşani continuă să aibă o rată a cazurilor noi de sub 10 pe zi, sau chiar sub cinci, în ultimele zile, ceea ce a făcut ca Botoşaniul să cadă în clasamentul la nivel naţional, ajungând pe locul opt în privinţa numărului de îmbolnăviri.

Autorităţile au anunţat, ieri, că la nivel naţional, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 641 de cazuri noi de coronavirus.  Bilanţul total a ajuns astfel la 34.226 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.155 au fost externate, dintre care 22.049 de pacienţi vindecaţi şi 2.106 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare.

Până ieri, 1.952  de persoane diagnosticate cu Covid-19 au decedat, 80 dintre acestea fiind din Botoşani.

 

TELEFOANE UTILE ÎN CONTEXTUL
PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

– Persoanele din municipiul Botoşani izolate la domiciliu care nu au aparţinători care să le asigure aprovizionarea cu alimente, medicamente şi bunuri – 0231/502200 sau 0372/316724.

– Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Botoşani: 0231/508.155

– Cazurile de persoane care încalcă izolarea sau carantina pot fi reclamate la 112

– Număr naţional Telverde informaţii despre coronavirus, nu pentru urgenţe – 0800.800.358

– Cadrele didactice, elevii, părinţii care doresc în această perioadă consiliere gratuită – 0771.141.767 şi 0771.141.750 (sau pot scrie specialiştilor la adresa de e-mail proactaedu@gmail.com)

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...