spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăPrima PaginăTriunghi amoros însângerat între adolescenţi (video)

Triunghi amoros însângerat între adolescenţi (video)

♦ Băiatul care şi-a înjunghiat în neştire un coleg de liceu la Săveni era îndrăgostit de aceeaşi fată şi voia să-şi elimine rivalul cu orice preţ 
♦ Mama atacatorului a spus că înainte de scena şocantă cei doi băieţi s-au ameninţat de mai multe ori prin mesaje

Un triunghi amoros între adolescenţi a atins o limită şocantă la Săveni. Astfel, un copil de 15 ani se zbate între viaţă şi moarte, iar un altul, de 17 ani, a ajuns după gratii după un conflict pornit de la o fată.

Totul a început în urmă cu câteva zile. Cei doi tineri, care învaţă la Liceul „Dr. Ciucă” din Săveni, au început să se ameninţe prin mesaje. Motivul, o fată de 15 ani, şi ea colegă cu ei de liceu. Acesta s-a despărţit de cel mai mare şi a început o relaţie cu băiatul de vârsta ei. „Ei au fost împreună vreo trei luni. Apoi ea l-a părăsit, iar la ceva timp a fost cu băiatul cel agresat. Copilul meu tot îi dădea ei mesaje şi îi spunea să se împace. Ea i-a zis noului ei iubit, iar el i-a scris fiului meu, apoi l-a sunat, să o lase în pace”, a povestit mama agresorului. Aceasta era şi ea şocată de ceea ce a putut să se întâmple.

„Băiatul înjunghiat îl ameninţa că o să vină să îl bată la şcoală”

Cei doi au schimbat mai multe mesaje de ameninţare, înfierbântaţi de gândul de a-şi dovedi masculinitatea în faţa fetei. Miercuri la amiază, cei doi s-au întâlnit într-o parcare situată chiar în faţa liceului la care învaţă. Pe fondul ameninţărilor reciproce, băiatul de 17 ani a început să îl înjure pe adversarul său mai mic, iar la un moment dat a scos un cuţit din hanorac şi a început să îl lovească pe acesta cu cuţitul unde nimerea. „Băiatul înjunghiat îl ameninţa că o să vină cu mai mulţi băieţi să îl bată la şcoală. El a spus că atunci când s-au intersectat şi l-a înjurat i s-a părut că vin mai mulţi băieţi mari spre el şi credea că urmau să îl bată. A spus că atunci s-a speriat, a scos cuţitul şi l-a înjunghiat”, a mai spus mama atacatorului.

Ambulanţă chemată de trecători

Femeia spune că băiatul avea tot timpul acel cuţit la el, pentru că obişnuia să cioplească lemne sau crengi, lama fiind una nu foarte mare. Ulterior, agresorul a fugit, lăsându-şi victima într-o baltă de sânge. Norocul a făcut ca incidentul să se fi petrecut într-o zonă destul de circulată. Mai mulţi trecători au văzut copilul căzut şi i-au sărit în ajutor.

A fost apelat serviciul 112, iar la faţa locului a sosit o ambulanţă, care l-a transportat pe copil la Secţia din Săveni, după care la Spitalul de Pediatrie Botoşani. „Pacientul a ajuns în Urgenţe prezentând multiple plăgi tăiate în regiunea scapulară, hemitorace stâng, creastă iliacă superioară stângă, coapsă stângă, precum şi pneumotorax. Este internat în stare gravă în secţia de reanimare”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

„Eu nu ştiu nimic. Abia am reuşit să îi las la poartă un pachet. Nu mă lasă să merg să îl văd. Pe mine m-au sunat de la şcoală să îmi spună că l-a dus ambulanţa la spital”, povesteşte speriată, mama victimei.

Agresor anchetat pentru tentativă de omor

La scurt timp după apelul la 112, poliţiştii l-au identificat pe agresor. Acesta a fost imediat reţinut, fără a opune rezistenţă în vreun fel. „Tânărul de 17 ani este elev la acelaşi liceu cu victima şi a fost imediat identificat de poliţişti. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la omor, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs fapta”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani. Ulterior, tânărul a fost prezentat în faţa procurorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Aceasta a şi fost însuşită de procurori.

Caz analizat de psihiatri

Cazul este unul de o gravitate ieşită din comun chiar şi pentru specialiştii psihiatri. „Comportamentul heteroagresiv, manifestările de violenţă fizică în rândul adolescenților reprezintă un fenomen îngrijorător, cu o frecvenţă din ce în ce mai mare în ultima perioadă. Impulsivitatea reactivă cu absența controlului impulsurilor este o caracteristică specifică adolescenței. Un conflict, mai ales cel legat de o relație afectivă cu sentimentul de gelozie, de trădare (ca în cazul de faţă) poate duce la comiterea deliberată a unui act de răzbunare de o violență extremă. Acest comportament denotă instabilitate psiho-emoţională la un adolescent, poate cu o imagine de sine nesigură și incapabil să gestioneze emoţiile negative legate de respingere”, a precizat medicul primar în psihiatrie pediatrică Laura Jijie, coordonator al Compartimentului de Psihiatrie Pediatrică din cadrul SJU.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...