vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăMunicipiu inundat de avarii la apă (video)

Municipiu inundat de avarii la apă (video)

Avariile la reţeaua de apă au ajuns să fie ceva la ordinea zilei. Ajunşi în pragul disperării locatarii din două cartiere din zona Primăverii spun că efectiv nu mai ştiu unde să apeleze pentru ca problemele să le fie rezolvate. Mai mult, pentru că cele două avarii sunt pe şosea, apa care se scurge în continuu reprezintă un pericol şi pentru sutele de şoferi care tranzitează zona.

Prima avarie este pe strada George Enescu, între Primăverii şi Pacea. Astfel, în dreptul uneia dintre trecerile de pietoni, apa curge şiroaie de o bună perioadă de timp, însă nimeni nu pare a fi interesat de acest fapt.

Oamenii din zonă spun că avaria este veche. „Cred că e de o lună acea avarie. S-a anunţat la Nova Apaserv, s-a sunat de mai multe ori, nimic. Nu s-a deranjat nimeni. Mă întreb şi eu unde ar trebui să mai sunăm să ne ia cineva în seamă. Că pierderile sunt sigură că tot noi le plătim”, a spus o botoşăneancă din zonă.

La doar câteva sute de metri distanţă este o altă avarie, şi mai importantă. Tot de sub carosabil, apa curge aproape de intersecţia străzilor Primăverii cu Mihail Kogălniceanu. Aici situaţia este şi mai periculoasă având în vedere că prin zonă trec şi camioane de mare tonaj, iar apa de pe carosabil se poate transforma în gheaţă în orice noapte mai friguroasă din această perioadă.

Reprezentanţii Nova Apaserv spun că cele două avarii sunt, într-adevăr, înregistrate în baza de date şi au fost prioritizate, urmând ca în aceste zile echipele de intervenţii să se ocupe şi de ele. „Au fost alte avarii importante în aceste zile şi echipele s-au ocupat în ordinea gravităţii. Sunt înregistrate sesizările cu privire la cele două locaţii şi se va interveni în cel mai scurt timp”, a spus unul dintre dispecerii societăţii.

Situaţii similare în alte zone ale oraşului

Din nefericire situaţia nu este una singulară. Astfel o altă avarie importantă a avut loc pe 27 noiembrie în intersecția străzilor Cuza Vodă și Marchian, undeva în apropierea fostului sediu al Casei Corpului Didactic. Apa a curs zile în șir inundând trotuarul și zona adiacentă.

O altă avarie care a produs nemulțumiri zile în șir a avut loc la numai circa 400 de metri distanță, în perimetrul fostei Școli sanitare din zona Maxim Gorki, undeva în spatele Liceului de artă „Ștefan Luchian”. Clădirea a fost retrocedată, iar după ce ani în șir aceasta a fost folosită de oamenii fără adăpost, actualii deținători au împrejmuit terenul, însă nu au mai trecut pe acolo. Din acest motiv, apa a curs luni în șir, fără ca cineva să intervină. Nemulțumiți, locatarii blocurilor din apropiere au făcut nenumărate sesizări inclusiv la operatorul de apă, dar și la asociațiile de proprietari, însă fără efect.

Aproape că nu este zi în care cei de la Nova Apaserv să nu se confrunte cu avarii în sistemul de distribuție a apei potabile din municipiu. O altă avarie a avut loc zilele trecute pe Calea Națională, în apropierea Pieței centrale. Cei de la operatorul de apă spun că situația este din cauza conductelor foarte vechi, care cedează permanent.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...