vineri, martie 29, 2024
AcasăPrima PaginăBărbat încătușat după o descindere din greșeală (video)

Bărbat încătușat după o descindere din greșeală (video)

♦ Un cuplu botoşănean a fost trezit din somn cu mascaţii, iar capul familiei pus la pământ şi încătuşat din greşeală
♦ Poliţiştii şi-au recunoscut greşeala abia după ce victimele descinderii ratate s-au dus la şeful IPJ

Un cuplu de tineri din Botoşani a avut parte de o trezire pe care cu siguranță nu o vor uita prea curând. Oamenii au fost treziți cu „mascații” la ușă, soțul a fost culcat la pământ și încătușat, iar copilul de nici trei ani trezit brusc din somn.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 12 decembrie. O dimineață ploioasă și friguroasă de duminică ce nu prevestea nimic din ce avea să se întâmple pentru tânărul cuplu dintr-un cartier din oraș. Alexandru M., capul familiei, dormea alături de soție și copilașul lor, însă la un moment dat a fost trezit de lovituri puternice în ușa apartamentului. Alarmat, bărbatul a mers să deschidă ușa, însă doar pentru a realiza că doi angajați de la trupele speciale ale poliției i-au călcat pragul casei.

„Unul dintre ei mi-a spus: culcat! M-am culcat, mi-au pus cătușele, fără să mai spună nimic. Al doilea a început să controleze prin toată casa. A trezit și copilul din somn, după care a strigat: liber! și a intrat în casă un al treilea polițist. Un comisar, cred. Era îmbrăcat în civil și, fără să se prezinte, fără nimic, mi-a spus ca au un mandat de percheziție, însă când au zis numele persoanei percheziționate, am spus că este o greșeală. Nu eram eu. Am rămas complet blocat de la şocul pe care l-am avut. Eram spectator în propria casă. Vorbeau poliţiştii cu soţia şi eu mă uitam şi nu mai ştiam ce să zic. Parcă eram cine ştie ce criminal”, a povestit bărbatul, la câteva ore după eveniment. Soția acestuia, panicată de ceea ce se întâmpla, i-a cerut ofițerului să se legitimeze. Acesta ar fi refuzat, însă, făcând stânga împrejur si părăsind locuința în care poliţiştii au descins din greșeală.

„Replica lor a fost ceva de genul ne pare rău, se mai întâmplă”

Speriați, cei doi soți au realizat rapid care fusese încurcătura. Aceștia locuiesc pe o alee care are același nume cu o stradă. Ei stau la apartamentul șapte, cel vizat este tot șapte, doar că unul este la parter, altul la etajul unu, unul pe o alee, altul pe o stradă. O greșeală pe care o mai fac, uneori, și cei care livrează mâncare.

„Replica lor a fost ceva de genul ne pare rău, se mai întâmplă să greșim adresa. Eu știu că mai greșesc adresa cei de la pizza, dar Poliția? Totuși au resurse mai mari decât cei de la pizza. Și teoretic oameni mai bine pregătiți. Nici măcar nu s-a prezentat”, a spus soția bărbatului.

Deşi cei care au făcut gafa de proporţii uriaşe au fost poliţiştii, aceştia le-au recomandat proprietarilor să-şi schimbe numărul de pe uşă. „La noi pe uşă scrie numărul 7. Poliţistul ne-a spus să ne schimbăm numărul de pe uşă, că nu e corect. Domnule, dar eu nu ştiu unde stau, trebuie să vii tu să îmi spui unde? I-a zis soţia să iasă afară la intrarea în bloc şi să vadă scris mare, cu litere îngroşate, strada, cu număr şi scară, tot. Ei căutau aleea, un alt etaj, chiar şi un alt nume. Apoi, tot el, i-a spus soţiei că e cam recalcitrantă şi să se calmeze. Eu nu am avut niciodată probleme cu legea. Mă gândesc că poate eram plecaţi de acasă. Ce făceau, spărgeau uşa? Răscoleau toată casa? Tot din greşeală?”, a spus Alexandru M.

Greşeală recunoscută de IPJ

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoșani au fost înștiințați de producerea evenimentului, aceștia admițând că existența celor două adrese foarte apropiate i-a pus în dificultate.

„În dimineața zilei de 12 decembrie 2021, cu prilejul punerii în aplicare a unui mandat de percheziție domiciliară, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale, însoțiți de efective ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au descins în mod eronat la o alta locuință, fiind confundată categoria de adresă (Alee/Stradă). În timpul intervenției nu s-au produs distrugeri, accesul în apartament fiind permis de către proprietar”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Reprezentanții IPJ spun că situaţia este una unică pentru oamenii legii din judeţ. „Este o situație regretabilă, cu care nu ne-am mai confruntat până în prezent, iar proprietarul locuinței a fost asigurat de toată disponibilitatea polițiștilor în ceea ce privește acest caz”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ.

„Vreau să îmi contactez și un avocat, pentru violare de domiciliu”

După ce și-a revenit din șoc, bărbatul a mers la sediul poliției pentru a depune plângere chiar împotriva celor cate i-au dat buzna în casă. „Vreau să îmi contactez și un avocat, pentru violare de domiciliu. Nu este normal să se întâmple așa ceva. Soției i-a crescut tensiunea, a trebui să îi dau medicamente, copilul e speriat şi acum plânge oricând bate cineva la uşă. Vreau să merg cu el la un psiholog”, a spus bărbatul.

Acesta a fost primit, duminică la amiază, de către șeful poliției municipale, venit de acasă urgent la aflarea situației. De altfel, acesta a dispus și începerea unei anchete imediate. “Proprietarul locuinței a fost preluat în audiență de către șeful Poliției Municipiul Botoșani. Față de lucrătorii responsabili de producerea evenimentului, conducerea inspectoratului a dispus cercetarea prealabilă, prin intermediul Biroului Control Intern, urmând ca în funcție de rezultate sa fie luate măsuri legale”, a mai precizat purtătorul de cuvânt Delia Nenișcu.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...