marți, aprilie 16, 2024
AcasăPrima PaginăBotoşănean condamnat după ce şi-a măcelărit soţia. Femeia nu voia să se...

Botoşănean condamnat după ce şi-a măcelărit soţia. Femeia nu voia să se întoarcă în ţară

Un botoşănean, în vârstă de 40 de ani, care şi-a ucis soţia a fost condamnat de magistraţii din Italia. Adrian Luminiță a fost condamnat la închisoare pe viață de Tribunalul din Grosseto (Toscana). În plus, bărbatul să plătească rudelor femeii daune de peste 1,7 milioane de euro.

Tragedia de la care a pornit totul a avut loc pe 6 decembrie 2020. Nu mai puțin de 27 de răni prin înjunghiere a suferit victima, la apogeul unei dispute furioase petrecute în anexa unei vile din Pescia Fiorentina, situată în zona adiacentă orașului Capalbio (Grosseto) unde cei doi soți lucrau ca îngrijitori. Ulterior, criminalul a încercat să ardă cadavrul soției sale în vârstă de doar 32 de ani.

Certuri aprige din cauza părerilor divergente 

Botoşăneanul a povestit că se săturase locul de muncă şi i-a exprimat în repetate rânduri soţiei dorința de a demisiona și de a se întoarce acasă, în România. Mădălina avea, însă, o părere contrară, iar discuțiile degenerau deseori în certuri tot mai aprige.

Pe 6 decembrie situaţia a escaladat. În timpul unui obișnuit schimb de opinii, plin de reproșuri, bărbatul s-a înfuriat și, după ce a luat un cuțit în mână, a lovit-o pe tânăra sa soție de mai multe ori, lăsând-o astfel fără viață, într-o baltă de sânge.

Înainte de a-și da ultima suflare, Mădălina a încercat o ultimă apărare disperată, reușind să-și rănească agresorul. Acesta, imediat ce a fost audiat de poliție (inițial a fost internat la Siena din cauza rănilor suferite) a susținut că a fost obligat să se apere, întrucât soția lui l-ar fi atacat prima. O versiune care avea, însă, deficiențe evidente și pe care anchetatorii au demontat-o în scurt timp, până în punctul în care l-au determinat pe protagonistul tragediei să mărturisească crima.

 

Crimă într-un acces de furie

După ce a recunoscut bărbatul a spus că a comis fapta într-un acces de furie. Bărbatul voia să se întoarcă la Botoşani, dar femeia nu era de acord.  Ulterior, încercând să șteargă toate urmele crimei, el a încercat să dea foc cadavrului, dar în final flăcările au cuprins toată casa.
Ținând cont de toți acești factori, judecătorii nu au avut nicio reținere în a-i aplica pedeapsa maximă. Procurorul Valeria Lazzarini a fost cea care a cerut închisoare pe viață pentru omucidere intenționată și tentativă de ascundere a cadavrului. Acestea au fost acuzațiile împotriva inculpatului care a mărturisit, în final, că și-a ucis soția.

Avocatul familiei victimei, care s-a prezentat ca parte civilă în proces, a depus cererea de despăgubire judecătorul Adolfo di Zenzo, care a prezidat instanța: 10.000 euro pentru cheltuieli de înmormântare și repatriere și 1.300.000 euro pentru părțile civile: tatăl, mama și surorile victimei. Plus un prejudiciu de 50.000 de euro pentru fiecare, pentru un total de 1,7 milioane de euro.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10 ° C
12.7 °
9.4 °
88 %
1.6kmh
34 %
mar
27 °
mie
9 °
joi
6 °
vin
12 °
sâm
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și se plâng oamenii că nu sunt parcări în oraș. Iată că sunt, dar nu știu ei să le identifice.

EDITORIAL

De ceva timp suntem efectiv striviți de campania electorală, iar cei care visează la un nou mandat nu au pierdut ocazia de a ieși...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...