spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăPrima PaginăFemeie condamnată pentru că a reacţionat violent la hărţuire

Femeie condamnată pentru că a reacţionat violent la hărţuire

Unii bărbați care iau bătaie de la femei o caută cu lumânarea. Cam așa s-ar putea traduce o decizie a magistraților botoșăneni, care au iertat-o de o condamnare pe o femeie ce a snopit în bătaie un bărbat pe holul blocului. Acuzată de agresiune și trimisă în judecată, aceasta s-a ales cu amânarea aplicării pedepsei.

Judecătorii au apreciat că a fost vorba de un incident izolat și au dispus cea mai blândă sancțiune. În schimb, botoșăneanca va trebui să respecte, timp de doi ani, mai multe măsuri și obligații stabilite de instanță. Pronunțată săptămâna trecută, decizia Judecătoriei Botoșani nu este definitivă și a fost atacată deja cu apel.

Agresiune în scara blocului

Scena de la care a pornit totul s-a petrecut în seara zilei 20 decembrie 2017, cu câteva zile înainte de Crăciun, când femeia, Camelia V., acum în vârstă de 42 de ani, s-a întâlnit pe palierul de la etajul 2 al imobilului de domiciliu cu un vecin și, pe fondul unui comportament necivilizat din partea acestuia, i-a aplicat bărbatului mai multe lovituri cu pumnii în zona feței, cauzându-i leziuni traumatice vindecabile în opt-nouă zile de îngrijiri medicale.

În urma agresiunii, vecinul a ajuns la spital, dar și la Serviciul de Medicină Legală, după care a depus plângere la poliție împotriva botoșănencei. Când a fost chemată la poliție pentru a fi audiată, Camelia V. a povestit de-a fir a păr cum s-a petrecut totul, recunoscând din start faptul că a reacționat violent, dar din cauza atitudinii bărbatului, care în seara cu pricina i-ar fi făcut avansuri.

Ba mai mult, a început să o pipăie și să o atingă în zonele intime. Prin urmare, ea și-a pierdut cumpătul și l-a lovit cu pumnii peste faţă, cap şi corp până ce aceasta a căzut. „M-am enervat şi l-am luat la bătaie”, a declarat femeia în fața polițiștilor. Când l-a văzut prăbușit, botoșăneanca s-a refugiat în apartament, unde i-a povestit cele întâmplate unei alte persoane aflată în locuință, aceasta devenind martor principal.

Declaraţii schimbate în anchetă

Interesant este că în timpul cercetărilor bărbatul și-a schimbat declarațiile de mai multe ori, susținând ba că a fost bătut în apartamentul lui, ba în locuința femeii. Prin urmare, polițiștii au audiat mai mulți martori, au efectuat mai multe percheziții și au cerut inclusiv listingurile telefoanelor mobile folosite de cei implicați.

Audiat la rândul său, martorul principal a susținut că bărbatul, care era băut, dorea să o convingă pe femeie să întreţină un raport sexual cu el. Punând cap la cap toate datele, anchetatorii au dispus în final trimiterea în judecată a botoșănencei pentru loviri sau alte violențe, moment în care și victima agresiunii, P.B., a cerut daune materiale în valoare de 300 de lei.

În instanță, judecătorii au analizat întreaga desfășurare a evenimentului, iar ce a ridicat semne de întrebare a fost faptul că bărbatul a venit cu mai multe versiuni ale agresiunii. Prin urmare, toate probele care nu se legau între ele au fost excluse. Așa se face că la finalul procesului judecătorii au considerat că ieșirea violentă din partea femeii a fost un caz izolat. Însă, pentru că agresiunea a avut totuși loc, instanța i-a stabilit Cameliei V. o pedeapsă de 7 luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de lovire sau alte violențe și au obligat-o pe aceasta să respecte o serie de măsuri, timp de doi ani, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune. Totodată, toate pretențiile bărbatului au fost respinse. Dosarul urmează să fie analizat și de Curtea de Apel Suceava, așa că verdictul va aparține magistraților din județul vecin.

Cazuri similare în judeţ

În multe situații, bărbații luaţi la bătaie de femei nici nu mai depun plângeri împotriva agresoarelor. De altfel, cele mai multe cazuri de acest gen se petrec în cupluri. În decembrie 2018, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Flămânzi, a ajuns la spital cu o ambulanţă după ce a fost bătut de propria nevastă.

Sătulă că a muncit de una singură pentru a pregăti Crăciunul, femeia a răbufnit în momentul în care a văzut că soţul ei vine acasă beat şi în Ajun. Aceasta a luat ce a prins la îndemână şi l-a lovit pe bărbat. Din nefericire pentru el, femeia a folosit un ceaun pe post de armă, astfel că bărbatul s-a ales cu un traumatism destul de grav în zona capului. Acesta a sunat apoi la 112, la faţa locului sosind un echipaj de la Ambulanţă, care i-a acordat primul ajutor şi ulterior l-a transportat la Urgenţe.

Un alt caz s-a petrecut în municipiu, când un bărbat de 41 de ani s-a ales cu capul spart după ce soția l-a lovit cu o sticlă. Bărbatul a sunat la Ambulanță, iar echipajul medical l-a găsit plin de sânge. Atunci bărbatul a recunoscut să soția l-a lovit cu sticla în cap, reproșându-i că a băut cu prietenii de Ziua Îndrăgostiților.

Un alt caz care le-a stârnit zâmbete medicilor a fost cel al unui botoșănean de 37 de ani. Scenariul a fost aproape asemănător cu celălalt caz, însă de această dată bărbatul a avut nevoie de o vizită la medic, după ce femeia l-a lovit cu pumnul peste față și l-a mușcat de deget.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
cer fragmentat
19.5 ° C
19.6 °
18.9 °
54 %
3.7kmh
54 %
mie
17 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...