MIERCURI

18:00 PRO CINEMA

De aici în eternitate (dramă, SUA, 1953) Cu: Burt Lancaster, Montgomery Clift, Deborah Kerr, Donna Reed, Frank Sinatra

Acest film ar trebui să figureze în dreptul semnificaţiei sintagmei “de cinci stele”. Din punct de vedere al conţinutului are de toate: război, iubire, trădare în ambele cazuri şi răsturnări incredibile de situaţie. Tonalitatea este melancolică, fiorurile induse răvăşitoare, iar contextul în care este plasată întreaga acţiune face apel la o sensibilitate istorică atroce pentru americani în special – cumplitul atac al japonezilor asupra bazei militare de la Pearl Harbor. Şi, mai presus de orice, distribuţia este una de vis: Burt Lancaster, Montgomery Clift, Frank Sinatra, Ernest Borgnine, Deborah Kerr şi Donna Reed. Nu-i de mirare ca această bijuterie clasică a obţinut 8 premii Oscar, fiind nominalizat la alte cinci categorii.La Pearl Harbor, bază militară din Honolulu, se întâmpla de toate. Bucurii, suferinţe, intrigi … până când aproape totul este spulberat de atacul japonezilor. Una dintre cele mai memorabile secvenţe din istoria cinematografiei este de găsit în acest film. Rupţi de tragicele momente, Burt Lancaster şi Deborah Kerr iubindu-se pe malul Pacificului, în timp ce valurile se sparg pe corpurile lor îmbrăţişate.

20:30 PRO CINEMA

Regula tăcerii (thriller, SUA, Canada, 2012) Cu: Robert Redford, Shia LaBeouf, Julie Christie, Susan Sarandon, Nick Nolte, Chris Cooper, Terrence Howard, Stanley Tucci

Jason Sinai, un nord-american din organizaţia radical de stânga Weather Underground, care este căutat de FBI de patru decenii pentru un jaf comis la o bancă, devine ţinta investigaţiilor unui jurnalist. Acesta dezvăluie ca avocatul Jim Grant (Robert Redford) este în realitate fugarul Jason Sinai. Jim este forţat să îşi părăsească fiica şi să fugă prin ţară pentru a evita să fie capturat de FBI. Fugarul reia legătura cu alţi membri cu identităţi fabricate ai grupării Weather Underground, traficanţi de droguri, care acum sunt profesori universitari, agenţi FBI, veteran ai Războiului din Vietnam sau politicieni republicani.

22:30 PRO TV

Lichidaţi-i! (acţiune, SUA 2007) Cu: Clive Owen, Paul Giamatti, Monica Bellucci, Stephen McHattie, Greg Bryk

În puterea nopţii, în timp ce se află în staţie şi aşteaptă autobuzul, Smith vede o femeie însărcinată care este urmărită de un bărbat înarmat. Smith îi urmăreşte pe cei doi, ucide bărbatul şi o ajută pe femeie să dea naştere copilului în timp ce o bandă de asasini încearcă să-i ucidă. Femeia moare, dar Smith reuşeşte să salveze copilul şi să scape de Hertz, liderul ucigaşilor. Ulterior, bărbatul o întâlneşte pe Donna Quintano, o prostituată care tocmai şi-a pierdut copilul şi pe care o roagă să hrănească nou-născutul. Hertz dezlănţuie însă o adevărată vânătoare pentru a-i anihila pe cei trei, iar Smith descoperă motivul uluitor pentru care Hertz vrea să ucidă copilul.

21:00 CINEMAX

Equilibrium (SF, SUA, 2002) Cu: Christian Bale, Emily Watson, Taye Diggs, Angus Macfadyen, Sean Bean

Într-un viitor în care libertatea este interzisă, cei proscriși vor deveni eroi. Într-o lume viitoare, un regim dictatorial a eliminat războiul suprimând emoțiile: cărțile, arta și muzica sunt interzise cu desăvârșire, iar sentimentele sunt infracțiuni care se pedepsesc cu moartea. Pentru a urmări respectarea legii, un grup special de polițiști numiți “Preoții Tetragrammaton” au fost desemnați pentru a-i elimina pe toți cei ce încalcă legea. Preotul John Preston (Bale) este un agent guvernamental de primă mână responsabil cu distrugerea tuturor celor care se împotrivesc regulilor. După ce renunță să-și mai ia doza de Prozium, un drog ce afectează mintea reprimând emoțiile, Preston, antrenat să impună legile stricte ale noului regim, începe să-și dea seama că lucrurile nu sunt așa cum par.

Deja ai votat!