4 × one =

A password will be e-mailed to you.

16:55 CINEMAX

Palatul viceregelui (Dramă, Marea Britanie, 2017) Cu: Hugh Bonneville, Gillian Anderson, Manish Dayal, Huma Qureshi, Michael Gambon

După 300 de ani, Marea Britanie se retrage din India. Timp ce 6 luni, în 1947, lordul Mountbatten, strănepotul reginei Victoria, a preluat postul ultimului vicerege, iar sarcina lui a fost să redea India înapoi poporului ei. Povestea filmului se desfășoară în interiorul palatului. La etaj au locuit Mountbatten și soția și fiica lui; la parter au locuit cei 500 de servitori Hindu, musulmani și Sikh. În timp ce membrii elitei politice – Nehru, JInnah și Gandhi – veneau ca să se certe în legătură cu nașterea Indiei independente, un conflict a erupt. O decizie importantă a fost luată: să fie creată o nouă patrie a musulmanilor, Pakistan. A fost o decizie ale cărei consecințe au ecou până în ziua de azi. Filmul examinează aceste eveniment prin prisma unei căsătorii – a lui Dickie și Edwin Mountbatten – și a unei povești de dragoste între Jeet, un tânăr servitor Hindu, și Aalia, soția lui musulmană. Tinerii îndrăgostiți se trezesc prinși în finalul seismic al imperiului, în conflictul cu familia Mountbatten și cu propriile lor comunități, dar nu-și vor pierde niciodată speranța.

20:00 HBO

Jack și uriașii (Aventuri, SUA, 2013) Cu: Nicholas Hoult, Eleanor Tomlinson, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Eddie Marsan

Un conflict străvechi este pe cale să reînceapă atunci când un tânăr deschide fără voie un portal între lumea noastră și cea a unei rase înfricoșătoare de uriași.

Odată ajunși pe pământ pentru prima dată în mai multe secole, creaturile vor să-și recupereze pământurile pierdute în trecut, astfel implicându-l pe Jack (Nicholas Hoult) în bătălia vieții lui. Luptând pentru un regat și oamenii lui și dragostea unei prințese, Jack se va confrunta cu niște războinici despre care credea că există doar în legende și în acest fel are șansa să devină el însuși o legendă.

20:30 PRO CINEMA

Stare de asediu (acţiune, SUA, 1998), Cu: Hugh Bonneville, Gillian Anderson, Manish Dayal, Huma Qureshi, Michael Gambon

După ce armata americană capturează un lider religios islamic, oraşul New York devine ţinta unor atacuri teroriste fără precedent. Anthony Hubbard (Denzel Washington), şeful echipei antiteroriste a FBI, împreună cu agenta CIA Elise Kraft (Annette Bening) au o misiune foarte clară: anihilarea celulei teroriste responsabile de atac. Însă lupta cu duşmanul nevăzut este foarte dificilă, iar în scurt timp situaţia scapă de sub control. Cum bombardamentele continuă, guvernul american declară legea marţială şi trimite trupele conduse de generalul Devereaux (Bruce Willis) pe străzile oraşului. Cu o naţiune în stare de asediu, Hubbard şi Kraft încep să-şi pună câteva întrebări: cât de mult se poate limita libertatea cetăţenilor şi cât de subţire este graniţa dintre democraţie şi dictatură?

23:45 PRO TV

Proscrisul (acţiune, SUA, Canada, 2009) Cu: Steve Austin, Walton Goggins, Laura Vandervoort

John Brickner (Steve Austin) este un fost deținut eliberat condiționat după 7 ani petrecuți în închisoare. După ce se mută în Seattle, John se angajează ca muncitor în construcții pe timp de zi și într-un bar pe timp de noapte. Într-o zi se întâlnește cu Veronica, văduva celui pe care îl ucisese cu ani în urmă, care îi dezvăluie motivul pentru care i-a semnat cererea de eliberare condiționată: fiica acesteia, Sarah, are nevoie disperată de un transplant de inimă, iar costurile operației nu ar putea fi acoperite decât de către John. Pentru că orele curg în defavoarea micuței, fostul condamnat își dă seama că nu va putea face rost de bani la timp pe căi legale. Astfel, Brickner dă curs propunerii de a se înscrie într-un campionat ilegal de lupte.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...