Recomandări sâmbătă, 20 noiembrie

Prima tv

00:30 Doar cu buletinul la Paris (comedie 2015) Cu: Mircea Diaconu, Dorel Visan

Regizorul filmelor „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Ticăloșii” sau „Cei care plătesc cu viața” revine cu o nouă producție despre România actuală, despre resemnare, speranță și haz de necaz. Șerban Marinescu a realizat o satiră la adresa societății românești, țesută în jurul unui profesor modest de limba franceză, care toata viața a visat să vadă Parisul. Într-o țară a respectului pentru valoare, în care lozinca „La vremuri noi, tot noi!” nu are fundament, unde politicienii au experiența vieții reale, iar pensionarii înțeleg cu adevărat ce s-a câștigat în ’89, într-o țară în care democrația este trăită ca în vest, cu poliția mereu la datorie și în care speranța abia mai trăiește, „Doar cu buletinul la Paris” vine să întărească exact contrariul! Realitatea lovește nemilos în visul celui naiv, iar oamenii onești constată că „am ajuns la mâna mitocanilor”. Suntem nevoiți întotdeauna… „s-o luăm de la capăt”!

 

Tvr 1

21:10 Pentru Patrie (Dramă 1977) Prima parte. Cu: Amza Pellea, George Constantin, Sergiu Nicolaescu, Mircea Albulescu, Ilarion Ciobanu.

Dramă, film istoric realizat cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la proclamarea independenţei României, la 10 mai 1877. Povestea urmăreşte în paralel două acţiuni strâns corelate: deciziile politice şi militare din perioada Războiului de Independenţă şi activitatea unui detaşament special constituit din soldaţi moldoveni şi olteni pe parcursul ostilităţilor.

 

Tvr 2

20:10 Dincolo de uşi (Dramă 1998) Cu: Gwyneth Paltrow, John Hanna, John Lynch.

După ce este concediată pe nedrept, Helen se întoarce acasă cu metroul. În momentul în care aleargă să-l prindă, se întâmplă un lucru surprinzător: timpul se dă înapoi câteva secunde şi este creată o altă versiune a ei. Din acel moment, Helen duce două existenţe paralele, două alternative ale viitorului. Într-una, în ciuda întâmplărilor nefaste ale zilei, va ajunge acasă şi îşi va continua viaţa alături de iubitul ei, Gerry. În cealaltă versiune, îl surprinde pe Gerry cu altă femeie, dar un străin fermecător pe care-l întâlneşte în metrou îi va îndulci dezamăgirea.

 

Cinemax

23:05 Sub ape (Horror 2020) Cu: Kristen Stewart, Vincent Cassel, Mamoudou Athie, T.J. Miller, John Gallagher Jr.

Un echipaj de cercetători subacvatici trebuie să se îndrepte spre siguranță, după ce un cutremur le distruge laboratorul subteran. In tot acest timp creaturi misterioase terorizează membrii echipajului la bordul stației de cercetare situată la șapte mile sub suprafața oceanului.

Deja ai votat!