joi, martie 28, 2024
AcasăRețeta ZileiPlăcintă cu cireşe

Plăcintă cu cireşe

Ingrediente: 2 foi de plăcintă, 500 g cireşe, 170 g zahăr, 2 linguriţe amidon, un praf de sare, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 fiole esenţă de vanilie, 1 linguriţă praf de gelatină, 30 g unt, 1 ou

 

Mod de preparare: Preîncălzim cuptorul. Într-un vas (care nu lipeşte) punem cireşele fără sâmburi, zahărul tos, zahărul vanilat, amidonul, vanilia, zeama de lămâie, praful de gelatină diluat în puţină apă călduţă. Amestecăm încet şi lăsăm pe foc. Între timp, tapetăm o tavă de plăcintă cu una dintre foi. Pe a doua o întindem cu sucitorul şi o tăiem în fâşii cu care vom decora plăcinta la final.

Turnăm umplutura de cireşe în tavă, punem untul (tăiat bucăţele) peste. Decorăm cu fâşiile de aluat. Ungem cu oul bătut şi dăm la cuptor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...