sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăRețeta ZileiPerişoare cu smântână

Perişoare cu smântână

Ingrediente: 500 gr carne tocată pui, 500 gr smântână 20%, 100 gr orez, 1 ou, ceapă, sare, piper, foi dafin, cuişoare

 

Mod de preparare: Punem carnea tocată într-un vas. Adăugăm orezul fiert pe jumătate, oul, sarea şi piperul. Omogenizam compoziţia. Cu mâinile umede modelăm perişoarele şi le aşezăm pe o tavă. Punem apa şi sărea într-o oală şi  dăm în clocot. Când clocoteşte adăugăm perişoarele. Le lăsăm 2-3 minute să fiarbă apoi le scoatem. Încingem ulei într-o cratiţă, adăugăm o frunză de dafin şi o ceapă în care am înfipt câteva cuişoare. Lăsăm pe foc până îşi eliberează aromele apoi le îndepărtăm. Adăugăm cu grijă smântâna şi omogenizăm. Adăugăm perişoarele, asezonăm cu sare şi piper şi dăm în câteva clocote. Când sosul este scăzut oprim focul. Servim cu pătrunjel verde.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
14 ° C
16.5 °
13.6 °
44 %
5.1kmh
71 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
6 °
mar
13 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...