Tocăniţă Bihoreană 

0

Ingrediente: 800 g carne de porc, 2- 3 ouă, 250 ml vin alb, 3-4 linguri roşii cuburi la conservă, piper, boia de ardei dulce, sare, 250 g creier de porc, 2 linguri untură, 500 g ciuperci, 2 bucăţi ceapă, 500 g mazăre fiartă, 1 legătura mare pătrunjel verde

 

Mod de preparare: Carnea o tăiem bucăţi şi o condimentam cu sare. Încingem untura într-o cratiţă şi înăbuşim carnea adăugând puţină apă. Când este gata lăsăm să se prăjească şi o scoatem deoparte într-un vas acoperit. Creierul în timp ce se pregăteşte carnea se ţine în apă rece. Ciupercile se taie felii, ceapa se taie mărunt, la fel şi pătrunjelul. În untura rămasă de la carne călim ceapa apoi adăugăm ciupercile tăiate. Le călim 1-2 minute după care adăugăm 3-4 linguri de roşii cuburi, 1 linguriţă piper măcinat, 2 linguriţe boia, mazărea fiartă, creierii, jumătate din pătrunjel şi sare după gust. Lăsăm să fiarbă, după care adăugăm vinul, ouăle şi restul de verdeaţă şi luăm vasul de pe foc. Turnam compoziţia peste bucăţile de carne şi punem înapoi vasul pe foc pentru încă 5 minute amestecând.

+1 -0
se încarcă...