Ingrediente: 100 g făină, 375 g lapte, 3 ouă, 1 zucchini, 4 roşii, 3 cepe verzi, 1 căţel de usturoi, 250 g mozzarella, 1 linguriţă, oregano uscat, 75 g măsline negre, sare, piper, ulei, frunze de oregano
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200°C. Se prepară un aluat pentru clătite din făină, lapte şi ouă. Se curăţă zucchini, se spală şi se taie pe lungime în felii subţiri. Se spală roşiile şi se taie felii. Se unge cu ulei o tavă adâncă de copt. Se toarnă aluatul în tavă şi se nivelează, apoi se lasă în cuptorul încins timp de 5 minute. Între timp, se spală cepele verzi, se curăţă şi se taie inele subţiri. Se descojeşte usturoiul şi se toacă mărunt. Mozzarella se scurge şi se taie în felii. Se scoate tava din cuptor; se aranjează feliile de zucchini, cele de roşii şi inelele de ceapă verde pe aluatul copt pe jumătate. Se presară legumele cu sare, piper şi oregano, apoi, cu măslinele şi mozzarella. Se coace clătita la cuptor timp de 15 minute.