spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăRețeta ZileiPrăjitură cu mere şi griş

Prăjitură cu mere şi griş

Ingrediente: 1,5 kg de mere, 200-250 de grame de unt, o cană de făină, o cană de griş, o cană de zahăr, 1 plic praf copt, 1 plic zahăr vanilat, 200 de grame de nucă măcinată, scorţişoară

 

Mod de preparare: Spălăm merele şi de dăm prin răzătoare cu tot cu coajă, după care le amestecăm cu scorţişoară. Separat amestecăm făina, praful de copt şi grişul. Împărţim amestecul şi merele în două părţi, iar untul în 3 cuburi egale. Ungem o tavă cu primul cub de unt, turnăm prima parte din amestecul de griş, apoi o parte din mere, următoarea parte de griş cu făină, o parte de unt şi merele. La final, punem restul de unt, tăiat bucăţi mai mici şi nucă măcinată, după gust. Punem prăjitura în cuptorul încins în prealabil. Când e gata o scoatem şi o lăsăm la răcit înainte de a o tăia.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
94 %
2.7kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...