Gabriel Sîncrăian va fi premiat pentru medalia de la Rio

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere (FRH), Nicu Vlad, a anunţat ieri că sportivul Gabriel Sîncrăian va fi premiat pentru medalia de bronz câştigată la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în ciuda zvonurilor conform cărora el ar fi fost depistat pozitiv la un test antidoping. El a explicat că nu există până acum nicio informare privind un test pozitiv al lui Sîncrăian, iar în cazul în care acesta va apărea atunci sportivul va înapoia cei 42.000 de euro (sumă dublată) cu care va fi premiat pentru bronzul olimpic.

„Nu am nici măcar un rând de la vreo instituţie că Sîncrăian are sau va avea vreo problemă (n.r. – de dopaj). M-aş mira să apară, pentru că nu am primit nicio sesizare până acum, iar WADA şi CIO au anunţat că în 24-48 sau 72 de ore de la finalul competiţiei vor anunţa astfel de cazuri. Iar acum a trecut aproape o lună şi nu avem nimic scris. Pentru mine şi FRH ar fi un lucru extraordinar de deranjant să fie adevărat aşa ceva. Premierea lui trebuie să îşi urmeze cursul normal. Recunosc faptul că eu, când a apărut în presă acest zvon, am fost reticent şi am stopat demersurile pentru premiere… iar pe urmă am primit mai multe semnale. Am fost întrebat dacă avem ceva oficial, iar când am spus că nu, mi s-a zis să fac premierea lui Sîncrăian. Aşa că va trebui să o facem, iar dacă se întâmplă ceva atunci prima se blochează sau sportivul va da banii înapoi. Sportivii medaliaţi vor încasa primele în perioada următoare”, a spus Vlad.

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD), COSR şi FRH nu au primit până în momentul de faţă nicio informare privind eventualul caz de dopaj al halterofilului Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro la categoria 85 de kilograme. Postul public de televiziune TVR anunţa la 29 august că halterofilul Gabriel Sîncrăian a fost depistat pozitiv la un test antidoping şi urmează să îi fie retrasă medalia.

Deja ai votat!