vineri, martie 29, 2024
AcasăSportSchimbare de atitudine la naţională

Schimbare de atitudine la naţională

După amicalul câştigat în faţa Turciei, oficialii din fotbalul românesc remarcă transformarea echipei naţionale de la venirea lui Contra.

 

Naţionala de fotbal a României a învins reprezentativa Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, într-un meci amical. România a făcut un meci bun şi a reuşit să se impună prin golurile marcate de Gheorghe Grozav (minutele 42 şi 69), jucător în Turcia, la Karabükspor.

Prima repriză a fost una destul de modestă, deşi iniţiativa a aparţinut „tricolorilor”. Prima ocazie s-a consemnat în minutul 5, când Budescu a reluat într-un mingea centrată de Toşca. Până în finalul primei reprize, când s-a deschis scorul, niciuna dintre echipe nu a reuşit să creeze faze de poartă. În minutul 42, Grozav a finalizat centrarea lui Deac, şutul său fiind deviat de fundaşul Ozan Tufan.

În partea secundă, oaspeţii au avut o oportunitate prin Cenk Tosun, care a tras peste poartă de lângă Chiricheş. Jucătorii antrenaţi de Cosmin Contra au fost aproape de a-şi mări avantajul, în minutul 53, când Grozav a centrat, dar fundaşul Çağlar Söyüncü a respins din faţa porţii goale. Un minut mai târziu, portarul Harun Tekin a prins mingea trimisă slab de Budescu. România şi-a dublat avantajul în minutul 69, când Grozav a marcat cu un şut din careu, după ce l-a driblat scurt pe Serdar Aziz. Imediat şi Budescu a trecut pe lângă gol, dar şutul său a fost respins de portar.

În minutul 76, Turcia a avut şi ea o mare ocazie de a înscrie, dar debutantul Niţă şi fundaşul Grigore au salvat golul, la reluarea lui Kenan Karaman. Pe finalul partidei, Cenk Tosun a ratat cea mai mare ocazie a oaspeţilor, când a reluat cu capul peste poartă centrarea aproape perfectă a lui Atila Turan.

În echipa României au evoluat trei jucători legitimaţi la echipe din Turcia, Săpunaru (Kayserispor), Torje şi Grozav (ambii la Karabükspor).

Mircea Lucescu a primit înaintea meciului un tricou cu numărul 11 din partea preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, şi o minge cu autografele internaţionalilor români din partea lui Cosmin Contra.

Partida de la Cluj-Napoca a fost a 26-ea cu Turcia, bilanţul fiind favorabil „tricolorilor”, cu 14 victorii, şapte remize, cinci înfrângeri, golaveraj 49-24.

Marţi, 14 noiembrie, România va disputa un nou joc amical, cu Olanda, la Bucureşti, pe Arena Naţională (21:00).

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...