UEFA a anunţat grupele Ligii Naţiunilor

0

România face parte din urna a treia şi are o şansă în plus pentru calificarea le Euro 2020.

 

UEFA a confirmat modul cum vor arăta cele patru ligi ale Ligii Naţiunilor, competiţie care va debuta în septembrie 2018. România face parte, aşa cum se anticipa, din urna a treia. Forul continental a făcut public şi calendarul competiţiei, transmite mediafax.ro.

Conform coeficienţilor, naţionala României, pregătită de Cosmin Contra, va face parte din urna a treia. Liga A va conţine 12 echipe, care vor fi împărţite în patru grupe de trei echipe. Următoarele 12, conform clasamentului, vor fi repartizate în Liga B (împărţite la fel ca şi Liga A), 15 vor merge în Liga C, iar Liga D va conţine 16 echipe. Liga C va fi împărţită într-o grupă de trei echipe şi trei grupe de patru echipe, în timp ce Liga D va conţine patru grupe de patru echipe.

Meciurile se vor juca în format tur-retur, în perioada septembrie-noiembrie 2018, iar echipele vor juca patru sau şase meciuri, în funcţie de numărul echipelor din grupa din care fac parte. Câştigătoarele celor patru grupe din Liga A vor merge la un mini turneu final, care va fi organizat în iunie 2019, cu două semifinale, un meci pentru locul trei, şi finala.

Câştigătoarele grupelor din ligile B, C şi D vor promova în Liga A, iar cele care vor termina în subsolul clasamentelor vor retrograda.

 

Liga Naţiunilor, şansă pentru Euro

 

În cazul în care nu se va clasa pe unul dintre primele două locuri în preliminarii, România va mai putea beneficia de o şansă. Liga Naţiunilor oferă ultimele patru bilete pentru Euro 2020, câte unul pentru fiecare divizie. Astfel, dacă „tricolorii” vor fi printre cele mai bune patru echipe necalificate din C, vor participa la un baraj de calificare.

Semifinalele vor fi stabilite în funcţie de rezultatele din grupele Ligii Naţiunilor. Formaţiile mai bine clasate vor găzdui semifinalele care se vor desfăşura într-o singură manşă. Finala barajului care va decide echipa calificată la Euro 2020 se va disputa pe terenul uneia dintre finaliste şi se va alege prin tragere la sorţi.

 

Componenţa celor patru ligi

Liga A: Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franţa, Anglia, Italia, Polonia, Islanda, Croaţia, Olanda

Liga B: Austria, Ţara Galilor, Rusia, Slovacia, Suedia, Irlanda, Bosnia, Irlanda de Nord, Danemarca, Cehia, Turcia;

Liga C: Ungaria, România, Scoţia, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia, Lituania;

Liga D: Azerbaidjan, Macedonia, Belarus, Georgia, Armenia, Letonia, Insulele Feroe, Luxemburg, Kazahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar.

 

Calendarul competiţiei

24 ianuarie: tragerea la sorţi

Prima etapă: 6-8 septembrie 2018

Etapa a 2-a: 9-11 septembrie 2018

Etapa a 3-a: 11-13 octombrie 2018

Etapa a 4-a: 14-16 octombrie 2018

Etapa a 5-a: 15-17 noiembrie 2018

Etapa a 6-a: 18-20 noiembrie 2018

Tragerea la sorţi a play-off-ului: începutul lunii decembrie

Play-off Liga Naţiunilor: 5-9 iunie 2019

Tragerea la sorţi a play-off-ului Euro 2020: 22 noiembrie 2019

Play-off-ul Euro 2020: 26-31 martie 2020

Deja ai votat!
se încarcă...